Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam...mam pytanie, zmienialem dzisiaj oponki z przodu i chcialem takze sprawdzic tylne, wywazyc dokladnie, posprawdzac...na pierwszy rzut oka tylnie oponki byly gites, ale po wejsciu pod samochod okazalo sie ze sa one zjechane od wewnatrz...i nie na calosci tylko praktycznie same krawendzie opon, zauwazylem to na dwoch oponach :worried: :worried: ...Powiedzcie mi wiec prosze co jest grane bo jak czytalem na forum to w compactach nie robi sie geometrii tylu, bo podobo nie mozna tego zrobic...wiec co to moze byc...czy ma to jakis zwiazek ze sprezynami??Fakt ze jedna mam zlamana (prawa) ale czy to moze byc to...??Prosze o jakies sugestie, pomoc :modlitwa:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Czyli jak Kowal...compacty maja zawieszenie od E30 i tylu nie mozna ustawic tak??...Wiec generalnie to sprezyny, bo chyba tuleje tylnej belki nie maja az takiego wplywu...??Zreszta juz sam nie wiem :doh:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Hmmm oka, a teraz nastepne glupie pytanie...jak pomierzyc czy one sa standardowe czy moze jakies obnizane...??Powinno byc na nich napisane czy moze jakies oznaczenie kropkowe czy inne...? Z gory dzieki za jeszcze jedna odpowiedz :D

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak rozpoznać - nie wiem.

Jeżeli masz fabryczne już sklepane, to możesz je dać do kowala, żeby zrobił z nich rzeczywiście fabryczne. Nie kupuj nowych, bo to włoska kupa i będą problemy. Ponadto przejrzyj gumki, bo się mogła któraś sparcieć i naciągnąć/zgnieść (autopsja) i wtedy koła mają nadmierne pochylenie i żrą opony od wewnątrz.

Kai
Opublikowano

Kisiel:

Tak jak Kai pisze, możesz przywieść swoje sprężyny do mnie, to ci je rozciągnę i trochę przeklepę na kowadle na gorąco.

Jeśli chcesz mniej więcej wiedzieć czy masz normalną wysokość auta to po prostu zmierz miarką wysokość i porównaj z innym compaktem.

Opublikowano
Wiec generalnie te sprezyny obejrzec jesli chodzi o "branie" opon z wewnatrz...no coz, trzeba to zrobic... grrrr :doh:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Witam, podobno nie sa takie same, znaczy sie wygladaj identycznie...ja rowniez mialem ten problem ze sprezynami i tez sie pytalem i wyszlo niestety tak ze te od E30 sa bardziej miekkie...i samochod moze ciut siasc...jesli cos zle powiedzialem to bardziej trafnie odpowiedza Ci bardziej doswiadczeni koledzy :)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl