Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Ostatnio kupiłem BMW 3 e92l i dostałem do niego zimówki(używane). Z racji tego ze pogoda zmienia sie na bardziej zimowa zmieniłem je i zauważyłem ze przy prędkości 115-120 czuć lekkie a przy 140 juz dość mocne drgania hałaśliwą prace opon. Zimówki to Goodride 205/55R16. Wiadomo ze zimówki to zimówki i osiągi zawsze beda gorsze ale czy na pewno juz przy 140 normalne jest ze pojawiają sie takie rzeczy?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Proponuję dobrze wywarzyć :) bo są tacy którzy mają dobrze wykalibrowane wyważarki i ci inni ;)
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano
Proponuję dobrze wywarzyć :) bo są tacy którzy mają dobrze wykalibrowane wyważarki i ci inni ;)

Niby były wyważone ale byc moze faktycznie jest tak jak mówisz. A o samej marce opon powiesz coś?

Opublikowano

no to sa chińskie opony. nie spodziewaj komfortu jak na jakichs super markowych :D

wywaz na nowo ,sprawdz cisnienie ,moze za wysokie,

Opublikowano
Mam takie same zimowki na stalowkach. Niestety raczej nic z tym nie zrobisz. Moje wywazalem 2razy i nic nie pomoglo.Dalej drgaja i halasuja. Ten typ tak poprostu ma
Opublikowano
Dobrze że dostałeś. Z Chińczykami tak właśnie jest. Najgorzej jak kupisz w necie, to zapomnij o zwrocie, a żaden sklep wulkanizacyjny nie sprzeda Ci opon Chińskich, chyba że na twoją odpowiedzialność. Wiedzą ,że tego nie można wyważyć, albo trzeba obkleić felgę ciężarkami. Tak też jest z Chińskimi alusami.
Opublikowano

Ja proponuje wymienic na markowe

Po pierwsze Twoje bezpieczenstwo.

Po drugie poleci Ci zawieszenie - te drgania przekladaja sie na jego wszystkie elementy...

Wiesz mi slaba oszczednosc

Opublikowano

Bo problem nie leży w wyważeniu a podbijaniu opon.

Jeśli po dwukrotnym obrocie opony o 120 stopni nic nie pomoże to zostaje wymiana.

Wyważenie objawia się już przy 80km/h, zaś podbijanie pow. 120kmh - tak było na moich 18.

Opublikowano
Panie to jest tani rozmiar.. masz rof w nich bo zobacz ze np klebery krisalp poniżej tysiąca A opinia dobra ;)
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.