Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy ostatnio spotkało mnie małe zaskoczenie :shock: . Jadę sobie autem i nagle dym z drzwi kierowcy i smród jakby instalacja się paliła :cry2: . Szybki demontaż boczka (na szczęście nie miałem śruby przy nawiewie) odkręciłem klamkę wyrwałem boczek. No i dym szedł z silniczka od szyby uffff nic się nie podpaliło tylko silnik. No to kupiłem nowy silnik z całym mechanizmem.Z ciekawości myślę sprawdzę napięcie w wtyczce od silnika czy jest ok . I jak podepnę sterownik szyb napięcie jest cały czas 12V czyli szyba idzie do góry. Znalazłem w garażu stary sterownik szyb tez uszkodzony ale on zaś nie zamykał zamka i nie działały inne rzeczy. No ale on nie daje napięcia ale działa szyba kierowcy. W realoem wpisuje numer swojego sterownika no i częśc nie występuje numer to 61318380643 szukam na allegro też nie ma :( Znalazłem tylko sterownik o innym numerze ale z takimi samymi funkcjami jak mój czyli 4xelektryczne szyby i składanie lusterek. W dodatku ktoś źle go wymontował i uszkodził

http://allegro.pl/show_item.php?item=5046328557

Górną obudowę panela przełożę gdyż już swój sterownik rozebrałem na części pierwsze. Tylko czy sterownik będzie działał w moim aucie :?: :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te dwa przełączniki różnią się tylko wersją softu, obydwa są HIGH.

Ten, który padł u Ciebie ma wersję softu 10, natomiast ten, który podlinkowałeś z allegro ma SW 11.

Kierując się logiką, ten z allegro powinien działać bez problemów u Ciebie, bo nowsza wersja SW obsługuje starszą.

Zawsze masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny, ale wg mnie nie będziesz potrzebował korzystać z tej opcji.

pzdr

yaz