Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problemik jak w temacie zdazylo mi sie to juz dwukrotnie jak samochodzik postoi ladnych pare godzin dluzej niz ok 7 jest problem z odpaleniem, tzn za ktoryms tam kreceniem zlapie, a codziennie jak samochodzik postoi ok 7 godzin zapala od kopa tylko tak jak by sie dlawil przez ok 2 sek ale nie gasnie. Swiece podobno sa oki, wtryski rowniez, wezyki rowniez. Wiec co to moze byc? Pozdrawiam Lukasz
Opublikowano
tak dokładnie tam jesli go nie ma to go załóz

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
tds ma pompke w baku a nie jakieś zaworki jeżeli pompa nie ciśnie to trudno odpala jak ma mało ropy w baku jak jest dużo to bez problemu ale jeszcze sprawdż swiece żarowe i czy przwkaźnik działa a z zaworkami daj se spokuj
BMW sie nie psuje
Opublikowano

widac ze chyba nigdy nie miałes doczynienia z tds-ami :)

Jak pompka w baku nieraz sie zawiesza a nieraz pracuje to własnie jest taki objawa ze raz zapala ładnie na zimno a nastepnm razem trzeba bardzo długo krecioc aż pompa wtryskowa sama zasie paliwo. Jak załozysz zaworek zwrotny pompka w baku moze nie istniec i bedzie odpalała za każdym razem idealnie. Może pojawic sie tylko problem podczas wymiany filtra paliwa, bo wtedy pompa paliwowa może nie dac rady zassac sama. ja sobie poradziłęm tak ze zalałem filtr paliwa ON i dopiero wtedy zakreciłem i po chcwili krecenie samochód odpalił i znowy było wszystko oki. Jeżeli by padły swiece to za kazdym razem by ciezko odpalał, lub po odpaleniu by nie równo chodził, bo komory spalania byłaby nie dogrzane równomiernie

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

Marek760i - to ze masz TDS`a calego na czesci to nie oznacza ze musisz kazdemu te czesci wciskac.

Sprawa w TDS`ach polega na tym ze z czasem w pompie wstepnej (tej w baku) psuje sie zaworek zwrotny i paliwo powoli wraca do zbiornika.

Mozna ta sprawe rozwiazac na dwa sposoby:

- kupic nowa pompe (badz uzywana ale to bez wiekszego sensu)

- badz wstawic ten zaworek, ktory nie bedzie pozwalal na powrot paliwa do zbiornika.

Bialy2005 - nie do kanca masz racje ze jak jest zaworek zwrotny to pompa wstepna moglaby nie istniec. Ta pompa w dalszym ciagu pompuje paliwko. Zaworek powoduje tylko ze to paliwko nie wraca do zbiornika.

Opublikowano
u mnie ta pompa w zbiorniku nie działała, albo przynajmniej miał czasem "zły dzien " i dzieki zaworkowi tds chodził jak nalezy :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa