Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jestem tu nowy i może głupio, że zaczynam od prośby o pomoc ale będę bardzo wdzięczny jeśli mi pomożecie. Jestem szczęśliwym posiadaczem bezwypadkowego e90 318d.

Samochód z oryginalnym przebiegiem troche ponad 100tys km. Od pewnego czasu mam jednak pewien problem z samochodem.

Mianowicie, po dłuższym postoju (np przez noc) po odpaleniu świecą mi się na zmianę wszystkie kontrolki serwisowe, check engine, klocki, kontrola trakcji etc oraz w momencie występowania problemu zacinają się wycieraczki.

Po rozgrzaniu i ponownym odpaleniu nie ma śladu po kontrolkach i problemach, samochód pozostawiony na pare godzin np w czasie mojej pracy odpala bez "atrakcji"

Dodam jeszcze, że podczas występowania problemów słychać dziwne pstrykanie z okolic schowka pasażera. Myślałem, że to problem ze sterownikiem odpowiedzialnym za zegary i sterowanie wycieraczek, kory jest właśnie za schowkiem.

Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Może macie jakieś pomysły gdzie szukać rozwiązania??

Z góry bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam,

ildottore

Opublikowano
A jaki masz stan akumulatora. Gdy jest słaby/niedoładowany to mogą dziać się takie chece. Podładuj i sprawdzisz wtedy.

-------------------

Artur

Opublikowano

Akumulator był pierwsza rzeczą, ktora sprawdzałem- jest igła.

Moze gubi gdzies masę?

Zastanawia mnie to ze jak troche pochodzi to wszystkie problemy znikają.

Opublikowano
Pochodzi trochę i problem znika, bo alternator doładuje akumulator. Podjedz gdzieś do punktu sprzedaży akumulatorów i niech Ci sprawdza aku testerem pod obciążeniem i zobaczysz w jakim stanie jest. Ja miałem to samo a błędów ad skurczybyka wymiana aku pomogła
Opublikowano
podjedx do ogarnietego elektromechanika bo to pewno jakas blachostka .zobacz co ci powie .albo zadzwon do serwisu i zapytaj. za to nie płacisz.ale to aku moze tu byc problemem.