Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam e82 z padniętym motorem n47d20b szukam informacji na temat naprawy ew.wymiany słupka na n47d20c , albo n47d20d - możecie coś doradzić , ewentualnie polecić kogoś kto pomoże .

Warszawa + okolice :)

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Szymon

501938848

[email protected]

Opublikowano

Jaki przelot ma auto

Warto założyć wtryski poliftowe

Zobacz co slychac w dwunasem i sprzęgle

Za rzeski słupek musisz dac ok 5 k do tego komplet uszczelnien niezbędnych do prxezbrojenia silinika kosztuje w ASo ok 1,6 k

Robota miedzy 2 a 3 koła wiec juz mamy dyszke na bide

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Jaki przelot ma auto

Warto założyć wtryski poliftowe

Zobacz co slychac w dwunasem i sprzęgle

Za rzeski słupek musisz dac ok 5 k do tego komplet uszczelnien niezbędnych do prxezbrojenia silinika kosztuje w ASo ok 1,6 k

Robota miedzy 2 a 3 koła wiec juz mamy dyszke na bide

Auto ma 160 tys , wtryski sprawdzałem są ok , sprzęgło i dwumasa też jeszcze pośmiga . Za robotę zapłacę 1000 zł. , Najbardziej interesuje mnie czy mogę założyć słupek n47d20c albo n47d20d , bo mojego n47d20b na allegro są tylko 2 sztuki i nie ma z czego wybrać .

Opublikowano

Sprawdzałes wtryski na maszynie ?

Sprzeglo i dwunas okaże sie jak wyjmiesz. Jezeli bedziesz miał słupek c to musisz przełożyć pompę wtryskowa . Jezeli ma to robic jakiś mechanik to 10 k se przygotuj na bide

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Słupek d pasuje ale musisz zmienic rurke od odmy do kolektora ssacego na ten od d bo z b nie pasuje w słupku c musisz zmienic pompę wtryskowa reszta pasuje ug and play

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Dobrze ze pytasz bo nie pójdziesz w koszta haha. Musisz miec silnik 177 ps ten nie pasi.

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej,

podbijam temat, mam również silnik do wymiany w 123d (n47d20b) - blok.

Szukam słupków a/c i oczywiście b.

Znalazłem słupek a (n47d20a) 143ps.

Waszym zdaniem podejdzie bez większych przeszkód?

Pozdro!