Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów :)

Mam spory problem z którym walczę już ponad pół roku. Mianowicie podczas jazdy samochodem i słuchania muzyki (czy to radio, czy CD/mp3 czy Aux ) po pewnym czasie (a nie kiedy od razu po odpaleniu auta ) głos z radia się zacina, po jakimś czasie (kilka sekund) wraca i tak w kółko . Co dziwne, co jakiś czas jest wszystko w porządku, wszystko działa, aby znów się zepsuć.

Zagłębiając się w temat, odnalazłem kilka podobnych problemów występujących w e90 oraz e60. Tam jednak , pomaga odłączenie Mulfa , u mnie zaś po jego odłączeniu głos zanika na dobre. Podejrzewam, że problemem jest to,że przerywam sygnał w światłowodzie . Podobno ktoś coś tnie, odłącza i wszystko gra. Nie zależy mi w tym momencie w ogóle na BT , chcę móc słuchać muzyki, bo w trasie jest to mega drażniące, szczególnie kiedy jedzie się samemu.

Szukam pomocy, od czego zacząć, jak to ugryźć, może ktoś miał do czynienia z podobnym problemem, i udało mu się go rozwiązać :)

Pozdrawiam, Freak :)

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

Opublikowano

Podejrzewam, ze masz w aucie Logic7, skoro po odłączeniu MULFA pada Ci rowniez dźwięk. Najprostszy i najszybszy sposob to kup sobie 'most' do interfejsu diagnostycznego (nr OEM 61136931507). Wypnij wtyczkę z MULFA i podłącz do niej ten 'most'. Zadaniem jego jest zamknięcie pętli światłowodu. Dźwięk powinien wrócić, a BT bedzie odłączony.

Powodzenia

• 2 tygodnie później...