Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy ktoś może mi pokazac jak wygląda w moim aucie ta tuleja co wyżej :?:

Ta co jest mocowana do karoserii.

Bo nie wiem co mam kupić a strasznie mnie wozi na małych dołkach i strasznie wali.

I co radzicie kupić bo jak się naczytałem to niema pewniaka no z wyjątkiem ASO BMW.

Dzięki i pozdrawiam.

Tylko mnie nie besztajcie bo nie jestem poprostu zorientowany w temacie ale tylko w tym jak to wygląda :cool2: :mrgreen:

Opublikowano
Zobacz sobie to na realoem,podalbym ci linka ale siedze w kawiarence na linuxie i dostaje powoli maksa bo nie dosc ze wolne to jeszcze porabane,a tak wracajac do tematu kup w aso bo wolaja tam za to 47 zeta wiec cena oki i jak masz pojecie o mechanice to znajdziesz na tym forum opisy jak to wymienic-trudne to nie jest.pozdro
Opublikowano
Zobacz tu albo gdzieś indziej na forum jest na ten temat sporo postów nie wiem jak do twojej 318IS ale do mojej 318 kosztowała jakieś 40 pare zł sztuka radze wymienić z obu stron i sprawdzić inne np wahliwe (te przy kole) uprzedzam są drogie :mad2: oraz sprawdź łożyska bo i tak będziesz miał wahacz wyciągnięty jedna robota dla mechanika. Oczywiście jak masz gdzie kupić to kup firmy FEBI tak uważam a nie jakąś taniochę bo bedziesz latał jak taczką i zaraz ci padną . Po wymiane jedź na ustawienie zbieżności mus.
http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
Wiadomo każdy proponuje inną firmę ... ja zawiodłem sie na LUCAS a zadowolony jestem z Meyle koszt to 45 zł chyba za sztuke proponuje zmienić z 2 stron od razu ... wahacza nie trzeba całkowicie ściagać montaż nie jest trudny masz narzedzia i troche pojęcia to dasz rade sam pozdroo
Opublikowano

No jak 40 zeta za Lefordra to dobra cena ja ostatnio wymieniałem w lewym tylnym wahaczu tą właśnie tuleję dolnego wahacza i płaciłem za Febiego cos około 55 zł a za tą dużą co wchodzi w próg oryginał BMW 45 zł. Wymiana jest dziecinnie prosta, jak nie ma się odpowiedniego wciskacza to można zrobić to odpowiednią śrubą 12-ką i długości ok. 15 cm, do tego dwie mocne blaszki z otworem fi 12 i stare tulejki po zużytych łożyskach. Operacja wciskania trwała może 20 min, tylko, że miałem ściagnięty cały wahacz bo oprócz tulei robiłem jeszcz inne rzeczy.

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
a czy możecie potwierdzić że to właśnie ta tuleja co wchodzi w próg i mocowana jest do karoserii :?:
Opublikowano
ta co pokazałes na fotce to raczej nie jest ta tuleja bo ja tez wymieniałem sam i to na zamiennik marnej jakosci i z tego co pamietam wewnetrzna czesc tulei gumowo metalowej nie wystaje poza czesc zewnetrzna a wsklepie jak dobrze pamietam to nie nazywaja silentblock
Opublikowano

I się doigrałem:(

Rozwalony wahacz poprzeczny dolny przy poślizgu i kraweżniku.

I dziś odrazu sobie rozmontowałem co łatwe nie było jak niektórzy mówią :lol:

ALe cóż życie jest pełne niespodzianek i dalej trzeba przec do przodu.

Cena części w Inter Carsie (bez zniżek) na jedną stronę:

1. Wahacz poprzeczny dolny Lemforder (razem z silentblokiem mniejszym) 159.33zł

2. silent-block (zewn.) wahacza poprzecznego Lemforder 48,78zł

3. Nie wiem czy dostępne są nr 10,11,12 z rysunku (Może ktoś ma świeższe informację????????) http://www.realoem.com/bmw/diagrams/o/r/4.png

Cos proponujecie jeszcze

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

I niech mi nikt nie mówi że nr 4 z rysunku to nie Silentblock wahacza tego co się mocuje do karocy (cena Lemforder 38zł)

Opublikowano

Panowie i problem z tą wymianą wahacza.

Tzn. nigdzie nie ma tych śrub (patrz pkt.3 odpowiedź wyżej)

Gdzie je moge zdobyć :?: