Skocz do zawartości

[e39 535i] skrzynia biegow automatyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich. Zakupiłem niedawno bmw e39 z silnikiem 3,5l M62B35 z roku 1998 w automacie, praktycznie z uszkodzonym automatem. Szukałem na forum informacji ale nie mogę znalesc. Nie wchodzi mi #P# zeby zapalić samochód przekręcam zapłon wciskam na literek N i pale. Wszystkie literki reagują a P nic nie wyświetla ani nie przelancza. w dodatku na D jak dodam gazu do oporu to szarpie i nie idzie auto jedynie literka R działa. I mam pytanie do was forumowicze co jest lepsze teraz dla mnie Kupic używanego automata , czy naprawić tego ( wogole jaki koszt naprawy może być ) czy kupić manualna i założyć ? Po rozkodowaniu Vinu model mojej skrzyni to A5S 440Z.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

profesjonalna naprawa będzie droga, lepiej będzie założyć drugą skrzynię, ale sugerowałbym zakup skrzyni z auta które jeździ, czyli jest możliwość weryfikacji przed zakupem, oraz popatrzeć na stan auta z którego będzie wyciągana, anglik to dobry dawca..

kiedyś kupiłem z klientem 735 z uszkodzoną skrzynią, zrobiliśmy dokładnie tak jak napisałem, jeździ już kilka lat, wszystko jest ok

Opublikowano
  • Autor
WojtekX a masz jakiegos linka do takiej skrzyni z Allegro czy OLX szukalem na forum ale nie ma.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
a co tam dokładnie u Ciebie siedzi, spisałeś jakieś dane z tabliczki, albo screen?
Opublikowano
  • Autor
nie mam jak spisać tej tabliczki ale stawiam na rozkodowany Vin. na dniach chyba będę ja jakaś próbował wyjmować. A5S 440Z
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
zwalaj ją na ziemię, i odezwij się jak przeczytasz tabliczkę
Opublikowano
  • Autor
okej :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje gdybanie: Zanim zwaliłbym skrzynie, to sprawdziłbym na jakiej zasadzie działa wybierak i czy się nie skopał.

Na przykład w Mercedesie A w wybierakach robią sie zimne luty i skrzynia świruje, ludzie remontuja skrzynie a wystarczy pobawic sie pol godziny z lutownica.

W e39 nie musi tak być, nawet nie wiem czy wybierak w e39 jest rowniez sterownikiem, dlatego poczytaj i dopiero zwlaaj skrzynie.