Skocz do zawartości

[E36] Wentylator/wiatrak od chłodnicy nie działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry przepraszam jeśli był taki temat ale przeczytałem całego wujka Google i nie mogę nic podobnego znaleźć. Żadnego punktu zaczepienia. Ale przejdę do sedna sprawy. Mianowicie chodzi o to, że robiłem generalke silnika mojej kochanej is'ki. I odpaliła. I do pierwszych chwil, gdy tylko silnik chwile pochodził zaczął się grzać. Wskazówka była ponad pion, a wiatrak się nie włączył. Więc zacząłem szukać usterki. Oflaczylem wtyk i na krótko wentylator działa. Więc tutaj moje pytanie. Od czego zacząć. Układ jest zalany nowym płynem odpowietrzony. Co dalej gdzie szukać usterki? Silnik to M42B18 coupe. Jest klimatyzacja założona.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za każdą opinie

Opublikowano

masz wentylator elektryczny tak ?

termowłącznik jest wkręcony w chłodnicę, jeśli na krótko wentylator działa to wymień ten włącznik. Reaguje on na temp. i załącza wentylator.

szukam
Opublikowano
sprawdź pierwsze instalację elektryczną (nie ma tego dużo), być może uszkodziłeś coś przy remoncie, wystarczy do tego zwykły miernik elektryczny, a nawet żarówka i kawałek kabla, następnie dopiero bierz się za wymianę termowłacznika,