Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm za bardzo to nie sprecyzowales swojego pytania.

Chodzi Ci o silnik M40, M43... ??

Ale sadze ze silnik bedzie na tym pracowal lecz nie bedzie to zadowalajaca praca silnika.

To sa rozne pojemnosci a co za tym idzie inne mapy paliwa.

Opublikowano

Tak jak Centrino napisał potrzebny jest rocznik silnika.

W silnikach M40 zasadniczo nie ma różnicy. W M43 również, lecz M43 wychodziły na dwóch różnych systemach wtrysku i tu może być problem.

Jeżeli ten drugi sterownik jest dokładnie od silnika z tym samym systemem wtrysku to nie ma problemu.

Opublikowano

oba silniki to m40, tyle że z 1,8l chce wstawić do 1,6l jak sądzicie mogą pojawić się jakieś błędy?Bo coś mi moje autko nie chce jechać na początku jak je kupiłem to normalnie leciałem nim 180km/h, a teraz max 150km/h, wcześniej zmieniłem licznik bo miałem z zegarkiem z auta z 95r, czy podczas zmiany mogły zapisać się jakieś błędy i czy to może być przyczyną. Jeśli tak to może zostać przy starym kompie i sprawdzić błędy tylko jak i gdzie i ile takie coś kosztuje a może ten z 1,8l?

pozdrawiam