Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegow dzisiaj padl mi chyba zawor cisnienia paliwa podejrzewam ze to ten pierwszy na listwie od przodu mam silnik 2.5d. Moje pytanie do was jakie moga byc objawy i czy moge zastapic ten czujnik jakims innym od innego auta. U mnie auto na postoju super sie wkreca na obroty a podczs jazdy zbytnio nie ma czym jechac na pc pokazuje blad czujnika cisnienia listwy. Podczas odpalenia auta odpialem ten czyjnik i zadnej reakcij nie bylo a gdy odpialem ten drugi na koncu to auto zgaslo
Opublikowano

Cześć, na listwie z przodu znajduje się czujnik ciśnienia. Zawor regulujący ciśnienie paliwa znajduje się na drugim końcu listwy. U mnie bez zdjęcia kolektora dolotowego nie było mowy o wymianie. Przy okazji wywal sobie klapki z kolektora.

Pozdrawiam

Opublikowano
Tak kolego chodzi mi wlasnie o czujnik cisnienia. Jakie sa obiawy jego uszkodzenia. Pokazuje mi bllad czujnik cisnieenia w rampie a klapek jyz nie mam
Opublikowano
Panowie dzis pojawil sie kolejny problem mianowicie jadac do domu auto przestalo jechac i reagowac na pedal gazu od czasubdo czasu sam sobie dodawal lub ujmowal gazu efekt jak by tempomatvbyl wlaczony wyskoczyl taki http://zapodaj.net/32373577e8876.jpg.html dodam zr mam uszkodzony czujnik cisnienia paliwa od piatku czy to przez niego takie cos sie dzieje.dodam ze dzisiaj pada caly dzien moze cos sie zalalo czy cos
Opublikowano
Czujnik ciśnienia zostaw w spokoju to na 99% jest sprawny.Błąd który masz na z czujnika to błąd ogolny który wyskoczy jeżeli coś z ciśnieniem paliwa jest nie tak.Możesz mieć spadek ciśnienia np przez wtryskiwacze.kasowałeś ten błąd?