Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam opowiem wszystko od początku i proszę o pomoc.

3 miesiące temu auto samo rozładowywało akumulator i wyczytałem, że to może być wina "jeża" choć z nawiewem nie miałem żadnego problemu. Poczytałem jeszcze trochę i go zregenerowałem (problem zniknął od ręki).

Dzisiejszy problem jest taki, że wczoraj wchodzę do auta i całkowicie nie działa dmuchawa. Klimatronik wszystko wyświetla, przełączniki nawiewu działają tylko sam silnik dmuchawy stoi. Rozebrałem filtr dmuchawy dostałem się do silnika i coś dziwnego. Do silnika dmuchawy dochodzą dwa kable i na oby dwóch jest prąd (nie wiem czy tak ma być... chyba nie). Jak mu podam na krótko masę to silnik się załącza. Następnie dostałem się do "jeża" i na wtyczce też wszędzie jest prąd nawet przy wyłączonym zapłonie.

Macie jakieś porady dlaczego nie chodzi ten nawiew?

Dane auta:

e46 coupe silnik m52b28tu rok 1999

Opublikowano
Coś mi się wydaję, że znowu poleciał Ci jeż. Sytuacja jaką opisujesz była podobna u znajomego, wymieniliśmy jeża i działa.
  • 2 miesiące temu...