Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,otóż interesuje mnie pewna kwestia dotycząca wersji e91 po lifcie. Już pare razy zauważyłem auta poliftowe z roku 2008/9 które miały lampy tylne identyczne z wersją przedliftową ,reszta szczegółów tj przetłoczona maska przednia ect zgodna z wersją poliftową.Rozumiem osoby które zmieniają swoje pre lift na poliftowe ale odwrotnie? :P Czy to są samoróbki czy może były wypuszczane takie wersje?
Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
Opublikowano
Raczej niedokonczone zmiany, ja u siebie zaczołem od tylnych lamp ktore jak dla mnie w wersji preLCI sa po prostu okropne i zamiast wydawac 1400zł na blackline wolałem zmienic klape i lampy LCI :)
Opublikowano (edytowane)
Miałem na myśli samoróbka z tego względu że tego typu zmiany przeprowadzane są na własną rękę przez właściciela pojazdu, a nie przez producenta. Jak już robić zmiany to kompleksowo, a nie zmieniać tylko jeden element. Wtedy ma to ręce i nogi. Coś takiego od razu sugeruje, że auto miało np. strzał w tył. Jaka jest prawda wie tylko kierowca. Prawdopodobnie autor posta widział taki pojazd na drodze i zastanawiał się o co dokładnie chodzi. Osoba, która ma już pewna wiedzę na temat modeli Bmw od razu zauważy, że coś jest nie tak. Edytowane przez B-T-K
Opublikowano
ja osobiście jestem jak najbardziej za zmianą pre LCI na LCI pod warunkiem, że ktoś nas nie kantuje i fakt faktem jest to zrobione zgodnie ze sztuką a nie na szybko. Sam zmieniłem pre LCI na LCI dodatkowo mam zdjęcia przed modyfikacją i nie widzę żadnych minusów takiej operacji poza kosztem.
Opublikowano
Widziałwm już parę takich" hybryd" , w Angielskim komisie handlującym tylko autami BMW,oraz na naszym aledrogo również dlatego mnie to zainteresowało ale skoro mówicie że niedoróbka to pewnie macie racje:)
Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
Opublikowano
Rzeźba nie jest jak zrobisz pełen Mpakiet lci i zrobisz go tak jak trzeba. Sam zderzak przod bez żadnej reszty to jest debilizm
Opublikowano
Ale jak zmienisz tylne lampy na lci to musisz zmienić także klapę bagażnika bo nie będzie pasować. Założysz lampy lci i klapę lci i tak zostawisz, wtedy zrobisz właśnie taką perełkę, a do pełnej zmiany jest jeszcze mnóstwo elementów z każdej strony auta, o środku nie wspominając. Dużo widuję takich egzemplarzy. Widzę 3er ze zderzakiem m technik przód, a z tyłu zderzak standard i listwy chromline, nie wspominając o stołkach naleśnikach.
Opublikowano
Raczej niedokonczone zmiany, ja u siebie zaczołem od tylnych lamp ktore jak dla mnie w wersji preLCI sa po prostu okropne i zamiast wydawac 1400zł na blackline wolałem zmienic klape i lampy LCI :)

1400? Skąd Ty wziąłeś ta cenę? Wystarczy dobrze poszukać i masz ori nówki za Max 800 zł.

Opublikowano

@edit: moje pytania są skierowane do tomasza( nie zauważyłem późniejszej odpowiedzi i trochę zaburzyłem porządek)

Ale to razem ze światłami?

To jeszcze pytanie, czy do tego są oryginalne części, czy trzeba kombinować na zamiennikach?

Opublikowano
max 2500 tys

Jaja sobie robisz? Lampy przód 2500zł + maska + zderzak, ja osobiscie za sam tył zapłacilem z malowaniem i wydechem ok 2500zł

Opublikowano
max 2500 tys

Jaja sobie robisz? Lampy przód 2500zł + maska + zderzak, ja osobiscie za sam tył zapłacilem z malowaniem i wydechem ok 2500zł

No może 3k ale 6 to już bardzo duzo.

PS: Ja liczę bez przednich lamp ponieważ nie zmieniałem moich bo są w idealnym stanie pięknie świecą i cały czas mam zamiar ale jakoś mi się nie pali do tego

u mnie na początku wyglądał samochód tak:

http://s12.postimg.org/unzts0h2j/DSCN1883.jpg

http://s12.postimg.org/gvlewdqaz/DSCN1887.jpg

Po zmianie zderzaków koloru itp

http://s12.postimg.org/jfh1qhduz/20150912_174847.jpg

http://s12.postimg.org/avxnsq5ij/20151114_122241.jpg

Wszystkie części oczywiście używane na allrgro olx kupione

Opublikowano
Wszystko ładnie tylko, albo lci, albo pre lci. Tu jest przód pre, a tył lci. Gryzie się. Ładny kolor :cool2:
Opublikowano
Do przodu pre-lci nic nie mam. Głównie rozchodzi się o tył i światła z tyłu. No ale wiadomo, jak robić to komplet. Dzięki wielkie za info ;)