Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z webasto, otóż na pilocie pojawia się zielona lampka natomiast w samochodzie jest 0 odzewu

Ostatni raz jak testowałem bodajże w kwietniu włączała się wentylacja później robiłem doposażenie + update sterowników jest możliwe że przy tej czynności odłączono webasto przez nieuwagę?

Teraz jeśli pojadę do ASO co się stanie jeśli mam dołożona kierownicę M pakietową z manetkami + Sportową skrzynię biegów i Navi Profi zamiast Business. Mogą mi to wszystko wysypać?

Opublikowano
A możesz odpalić webasto z idrive? U mnie jest podobny problem, włączam pilotem na włącz wyłącz, powinna zapalić się zielona dioda, a następnie naciskam start i w zależności od temperatury powinno odpalić się ogrzewanie postojowe albo przewietrzanie. U mnie czasami ta lampka się zapala ale po naciśnięciu start słychać tylko takie cyknięcie i nic więcej, czasami nie ma reakcji na pilocie na włącz wyłącz. Z iDrive również nie mogę uruchomić. Muszę podjechać sprawdzić błędy.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanie o webasto. Kupiłem samochód w zeszłe lato, i przez kilka miesiecy nie bawiłem się w webasto.

Wreszcie przyszło zimno, i stwierdziłem, że skoro mam taka opcję to skorzystam - wszak fajnie wchodzić do ciepłego auta zimą.

Byl problem z włączeniem, ale okazało się, ze to równiez baterie w pilocie. Wiec wymienione.

Teraz ładnie z okna uruchamiam pilotem webasto, ale .. co z tego.

Niby dmucha, panel "klimy" uruchomiony w aucie - i dmucha ale nie robi się ciepło..

Nawet po dłuższym czxasie, szyby nawet od szronu nie odpuszczają.. W samochodzie wgl nie zmienia się temperatura.

Czy ktoś wie, gdzie może lezec problem? Przypominam, że kilka miesiecy webasto nie było dotykane - jeśli może to mieć jakies znaczenie.

Opublikowano

A działa Ci ogrzewanie uruchomione przez iDrive? Trochę to wygląda tak, jakby włączało Ci się przewietrzanie a nie ogrzewanie. Przy ogrzewaniu nawiewy nie działają, póki piecyk nie rozgrzeje płynu na tyle, żeby zacząć dmuchać ciepłym powietrzem. W każdym razie u mnie. Przy sprawnym ogrzewaniu postojowym w środku robi się "sauna" nawet jak na zewnątrz jest -20.

Przy uruchomieniu z pilota tryb ogrzewanie/przewietrzanie wybierany jest przez "samochód" na podstawie temperatury zewn., ale z którego czujnika sterownik pobiera tą informację - nie wiem. Muszą się tu wypowiedzieć mądrzejsi ode mnie :).

Opublikowano
Taka tylko sugestia: moze wlasnie jakis czujnik temp. zewn padniety? Tak strzelam. Czy jak uruchamiasz z pilota to slychac startujace webasto?
Opublikowano
Wymienialem baterie w pazdzierniku poniewaz mialem problemy z zalaczeniem webasto z pilota. Kilka dni temu problemy sie pojawily pomimo, ze diody pokazywalem poprawna sygnalizacje. Nie czakajac wymienilem znowu baterie i webasto zaczelo dzialac z pilota. Wniosek - pierwsze co wymieniajcie baterie (AAAA 2 szt.) jak Wam nie dziala ogrzewanie postojowe z pilota.