Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio kupiłem BMW e60 i wszystko fajnie, tylko dręczy mnie jedna rzecz, ponieważ.

Przy zakupie BMW właściciel,bagażnik otwierał zawsze z klucza który jest w pilocie,a powiezdiał,że wyłączył tą funkcję otwierania w komputerze ponieważ jego dziecko się bawiło zbyt często pilotem.

Czy jest możliwość wyłączenia otwierania się klapy bagażnika z pilota ? Czy po prostu jest coś uszkodzone ?

Dodam,że gdy bagażnik chce otworzyć z pilota bądź przycisku wewnątrz samochodu czy nawet z zewnątrz to słychać tylko jakby jakieś klikanie od strony pasażera.

Z kluczyka który wyciągnę z pilota to nie ma problemu z otwarciem.

Co powiecie na ten temat ? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy można to wyłączyć kompem, tym bardziej nie wiem czy zrobił to człowiek od którego kupiłeś auto, ale wiem coś innego, w tych autach, jak i w innych oczywiście, często łamią się przewody w zawiasach, sam tego doświadczyłem również w e60. Poczytaj tu na forum, znajdziesz podpowiedzi jak to naprawić. Ja tylko Cię naprowadzę, że w prawym zawiasie klapy idą kabelki, przejrzyj je, pewnie któryś jest ułamany. Lutownica w łapy i do roboty.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

czyli otwierasz bagażnik z pilota i przyciskiem wewnątrz samochodu tak.

a nie da rady otworzyć bagażnika przyciskiem na klapie.

też tak miałem wymieniłem kable z prawej strony i otwieranie jak i podświetlanie tablicy , światło przeciwmgłowe, tylna szyba wszystko zaczęło działać także tak to wygląda.

a gość po prostu walił ścieme