Skocz do zawartości

BMW E60 520D Problem z klapą bagażnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio kupiłem BMW e60 i wszystko fajnie, tylko dręczy mnie jedna rzecz, ponieważ.

Przy zakupie BMW właściciel,bagażnik otwierał zawsze z klucza który jest w pilocie,a powiezdiał,że wyłączył tą funkcję otwierania w komputerze ponieważ jego dziecko się bawiło zbyt często pilotem.

Czy jest możliwość wyłączenia otwierania się klapy bagażnika z pilota ? Czy po prostu jest coś uszkodzone ?

Dodam,że gdy bagażnik chce otworzyć z pilota bądź przycisku wewnątrz samochodu czy nawet z zewnątrz to słychać tylko jakby jakieś klikanie od strony pasażera.

Z kluczyka który wyciągnę z pilota to nie ma problemu z otwarciem.

Co powiecie na ten temat ? :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie wiem czy można to wyłączyć kompem, tym bardziej nie wiem czy zrobił to człowiek od którego kupiłeś auto, ale wiem coś innego, w tych autach, jak i w innych oczywiście, często łamią się przewody w zawiasach, sam tego doświadczyłem również w e60. Poczytaj tu na forum, znajdziesz podpowiedzi jak to naprawić. Ja tylko Cię naprowadzę, że w prawym zawiasie klapy idą kabelki, przejrzyj je, pewnie któryś jest ułamany. Lutownica w łapy i do roboty.

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano

czyli otwierasz bagażnik z pilota i przyciskiem wewnątrz samochodu tak.

a nie da rady otworzyć bagażnika przyciskiem na klapie.

też tak miałem wymieniłem kable z prawej strony i otwieranie jak i podświetlanie tablicy , światło przeciwmgłowe, tylna szyba wszystko zaczęło działać także tak to wygląda.

a gość po prostu walił ścieme