Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiatam, mam e36 2.5 bez vanosa zaczeła na rano kiepsko odpalać tzn przeważnie za drugim lub po długim przekręceniu stacyjki za pierwszym i tak jakby miała mało paliwa sie zachowuje na ciepłym raczej normalnie odpala, jeździ ogólnie też dobrze i na zimnym i ciepłym ALE na lpg zaczyna falować jak postoi na wolnych obrotach ok 10sekund jak ją przegazuje to na chwile znowu jest ok i po kilku sekundach to samo, cóż to może być? sprawdzałem dolot - szczelny, swiece- nowe, czujnik wału niedawno wymieniany na oryginał bosch, sonda nowa również bosch

pompa paliwa dawała by takie objawy z tym odpalanie, a pozatym było by ok?

albo np cewki?

Opublikowano
czujnik temperatury ten w kolektorze od spodu? czy jaki masz na myśli? i co masz na myśli ze lpg moze cos miec wspolnego z tym , coś uszkodzone czy jak? przedtem normalnie paliła nie zwróciłem uwagi nawet kiedy to sie zaczeło chyba działo sie to stopniowo ze coraz dluzej krecila i teraz juz naprawde trzeba ja pokrecic troche zeby załapała i łapie powoli powoli i odpala dopiero, z kolei na ciepłym normalnie na strzał
Opublikowano

chodzi o czujnik temperatury płynu,który siedzi w bloku

podłącz silnik do kompa,tam można zobaczyć,czy temperatura płynu jest rzeczywista

są przypadki,że podczas rozruchu idzie na świece i gaz i paliwo,wtedy silnik ciężko pali i kuleje

Opublikowano
apropo kompa , jaki musiał bym miec sprzet i program zeby diagnozowac skutecznie taki silnik? możliwe rzeczywiście z tym gazem nie pomyslałem o takiej opcji. Oczywiście sekwencja nie wiem czy to ma znaczenie w tym przypadku
Opublikowano

najbardziej popularna jest INPA,można tam sprawdzić parametry pracy silnika,miedzy innymi temperaturę płynu chłodzącego

gaz możesz zakręcić na próbę i będziesz wiedział,czy jest poprawa

warto też pojechać na regulację gazu

• 10 miesięcy temu...