Skocz do zawartości

[INFO] Xenon z Anglika na Europejczyka i odwrotnie

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakiś czas temu wyciągałem ze swojego E90 (preLCI) soczewki żeby je wyczyścić i najwyraźniej przy tej zabawie coś przestawiłem bo lewa lampa świeciła tak ___/--- a prawa świeciła tak ---\___. Z początku myślałem, że to kwestia tego, że teraz mam czyste soczewki i światło wyraźnie jest odcinane to widać taki szczegół. Jednak dziś znów nad tym posiedziałem i okazuje się, że oryginalne lampy można bez problemu przestawiać z wersji Angielskiej (czyli LHD - lewostronny) na Europejski (RHD - prawostronny). Wystarczy tylko zdjąć dekielek od lampy i przestawić tę dźwignie do przodu lub do tyłu:

http://i68.tinypic.com/avolf5.jpg

(zdjęcie znalezione w internecie)

U mnie wystarczyło delikatnie poruszyć dźwignie by wskoczyła do przodu i teraz obie lampy świecą ___/---.

Może komuś się przyda takie info. :) Także możecie się nie obawiać zakupu tańszych lamp po angliku.

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie na forum X5 byś znalazł odpowiedź szybciej, w E90 wystarczy kodowanie.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Nie mogę namierzyć tej "dźwigni" więc może i tu jest też dostępne to przez kodowanie.

Nie ma dźwigni, a jak występowały to rzadko i nie działało to prawidłowo. Jedynie tylko wymiana soczewki na Europę..

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików