Skocz do zawartości

WIĄZKA SILNIKA 2.5BENZYNA AUTOMAT 2XVANOS e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Posiadam aktualnie BMW 5 e39 1998 rok silnik 2.0ia na podwójnym vanosie.Zachciało mi się zmienić silni na wersje 2.5 (m52tu) no i zaczął się problem a mianowicie nigdzie nie moge dostać wiązki do tego silnika.Allegro przekopane , obdzwonione....i nic.....skończyły mi się pomysły.Więc stwierdziłem że zaloguję się na forum może tu znajde pomoc.Mam nadzieję że znajdzie się tu jakaś dobra dusza która ma przypadkiem taką wiązkę lub naprowadzi mnie na posiadacza takowej.Pozdrawiam Tomasz
Opublikowano
Pasować pasuje ale jest w tragicznym stanie... dlatego chcialem (rada mechanika) ją wymienić na nie pociętą i wogóle......
  • Moderatorzy
Opublikowano

To się nie wpasi?

http://allegro.pl/wiazka-elektr-silnika-bmw-e39-2-5-2-0-2-8-automat-i5741683555.html

Silniki się różnią tylko pojemnością, softem w kompie, oraz ewentualnie sterownikiem Bosch / siemens, wiązka jeślie pod ten sam rocznik powinna być taka sama. Ewentualne zmiany w latach 1998 (lift elektryki, dorzucony vanos), 2000 (zmiana gamy silników na M54).