Skocz do zawartości

Pilot centralnego e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popraw. viewtopic.php?f=68&t=120678

Czesc, jakis czas temu zakupiłem samochod z mozna powiedziec dwoma kluczyki. Jeden szary, drugi caly plastikowy. Poprzedni własciciel twierdzil, ze miał kluczyk z pilotem ory bmw. Pilot w kluczyku w sensie, lecz go zgubił w wodzie kiedys. Zastanawiam sie czytajac tematy z kodowaniem pilotow czy istnieje mozliwosc zakupu jakiegos starego kluczyka z pilotem i zakodowanie go, zeby centralny działał z pilota. Nie wiem czy to wazne dodam ze to e36 95 z modułem komfortu. Drugie pytanie czy próbował ktos przełozyc grot do innej obudowy, bo kupiłbym uzywany kluczyk i bym przełozył. Ostatnie pytanie moj kluczyk ten szary nie otwiera bagaznika i schowka, czy istnieje mozliwosc z tego kluczyka dorobic drugi, ale normalny zeby otwierał wszystko i dokodowanie pastylko imo. Moze ktos cos takiego czynił i wie jakie to kwoty ?

Moze jeszcze zapytam, czy mozna sprawdzic czy rzeczywiscie miałem pilota ? Dodam ze mam imo.

Opublikowano

kluczyk ten szary jest to tzw. kluczyk hotelowy, własnie jego funkcja jest taka że nie otworzy bagażnika ani schowka jakbyś chciał coś tam schować i żeby sie nikt nie dobrał do tego.

dorób na wzór tego plastikowego bo on powinien otwierać wszystko.

Możesz rozkodować VIN i tam powinna być informacja odnośnie chyba centralnego zamka i sterowania z pilota.

szukam
Opublikowano
W vinie jest tylko ze centralny ory o pilocie nic nie mam. Fajnei byloby, gdyby byl jakis posiadacz ory pilota i powiedzial czy ma wpisane po vinie ze pilot.
Opublikowano

ja mam pilota w kluczu i w vinie mam napisane takie coś

305 Remote Control For Central Locking Fernbedienung F.zentralveriegelung

tylko że moja jest z 99 roku