Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zrób test zegarów sobie moze są przyblokowane . Nie wiem jak u ciebie ja to robie tak: naciskam prawy przycisk na zegarach , potem przekrecam stacyjke tylko raz i na wyswietlaczu powinno ojawić sie test nr 01 srygim przyciskiem naciśnij i zrobisz test bedą zegary wariować i moze sie to odblokuje , Poszukaj na forum ostatnio o tym rozmawialiśmy ,"""" :wink: zmiana jezyka czy coś wtym stylu""""
Opublikowano
Nie nie test chyba nic nie da. U mnie zegary zamarły w analogowych liczikach i nic im nie poradziło. Prawdopodobnie przyczyną jest tylna płytka lutowana. Tam gdzieś, coś siada i trzeba to wymienić, albo dać do dobrego elektronika, żeby to naprawił.
Opublikowano
Z tego co wiem może to świadczyć o tym, że ktoś próbował cofnąć licznik kilometrów. W mojej E-30 jest to samo i magik od elektroniki powiedział mi, że ktoś kręcił licznik. Da się to naprawić.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
prawdopodobnie padl ci sterownik ten po stronie pasazera powinien byc jeszcze przymulony iproblem z paleniem.poszukaj na forum.koniecznie napisz czy sobie poradziles
Opublikowano

Dzieki za informacje!!! :D

Problemu z paleniem nie ma, a czy jest przymulony to nie wiem bo dopiero kupiłem i nie wiem jak powinien iść. Na moje oko to idzie nieźle. A wracając do tematu, to gdzie znajduje sie ten sterownik i za co jest odpowiedzialny? :?:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem.

Kilka dni temu kupilem E30 325i (ktore stalo okolo roku)

Ekonomizer poczatkowo sie zawieszal - teraz nie chodzi wogole, obrotomierz czasem swiruje.

Jak usunac ta denerwujaca usterke ??

pozdr all.

Opublikowano

cześć!!!! ja mam to samo i jeszcze tego nie zrobiłem.Kupiłem nowe zegary ale dopiero jutro koles ma mi przysłac, wymienie i zobacze co sie bedzie działa :? jak bede miał to dam ci znac czy cos sie zmieniło

pozdrawiam!!!!! :D

Opublikowano
Dzisiaj zamontowalem nowe akumulatorki w zegarach i obrotomierz ozyl, ale ekonomizer lezy aha i pala sie nonstop dwie ostatnie diody od inspekcji. Prawdopodobnie jakas zwara jest na plycie. We wtorek jade do elektryka moze cos zaradzi.
Opublikowano
cześć!!!!!!ja wymieniłem zegary!!!!!kupiłem na szrocie inne i jest poprawa obromierz mi działa bez zarzutu natomiast ekonomizer lezy jak zabity...Jak wrócisz od elektryka to daj znac co ci powiedział????????? :D