Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyłączam się do pytania kolegi powyżej.

Czy mając 5DF jestem w stanie dokodować funkcję samodzielnego korygowania toru jazdy z 5AR ?

Mój samochód to F10 z 2015 roku.

Opublikowano
ppompa dsc na bank jest do wymiany, jak wejdziecie na etk to jest rozróżnienie na acc i bez acc przerabiałem temat
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyłączam się do pytania kolegi powyżej.

Czy mając 5DF jestem w stanie dokodować funkcję samodzielnego korygowania toru jazdy z 5AR ?

Mój samochód to F10 z 2015 roku.

O to dobre pytanie ale chyba nie na to forum

Opublikowano

Cześć,

Daj sobie spokój z takimi przeróbkami !

Posiadam wszystkie systemy asystenta jazdy i z biegiem czasu stwierdziłem że to zupełnie zbędne gadżety...poza head up !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć,

Daj sobie spokój z takimi przeróbkami !

Posiadam wszystkie systemy asystenta jazdy i z biegiem czasu stwierdziłem że to zupełnie zbędne gadżety...poza head up !

Lubię gadżety, nawet te zbędne.

Mam dość bogate wyposażenie i chciałbym właśnie powyższe.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

pozwole sobie odkopac temat

F10 LCI 09/2016

w/g etki jesli mam asystent parkowania to mam ta sama pompe co aktywny tempomat czyli DSC zostaje

czyli poza radarem z wiazka, guzikami i kratka zderzaka co poza kodowaniem mi zostaje ?

radary uzywane sa po 500zl wiec kusi

p.s.

czy ktos moze mi powiedziec jaki kod ma zestaw guzikow do ACC do kierownicy M ?

ja mam taka :

1920_1080_1.jpg

i brakuje mi 2 guzikow do ustawiania odleglosci ktore powinny byc obok innych przyciskow tempomatu

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam widze ze temat umiera

i sprobuje go podczymac

Jeżeli ktoś zakladal u siebie acc lub wie jak to zrobić i zna koszty mniej więcej to tez proszę o pomoc

dzięki z gorki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega Marcel co miał E90 325i i robił jakiś poradnik co do tego silnika to robi. Jest aktywny na FB.

Należy zamontować radar, kody do Kafas dodać (Kafas dodać jak nie ma), moduł ICM i pompa DSC (jeśli ktoś nie ma park assist) i kodowanie.

Oczywiście do tego kierownica i przyciski.

Opublikowano

Dodam takie info

Kontaktowalem się z chlopakami z Poznania w sprawie tempomatu bo chwalili się ze takie zeczy robia

ale najpierw chcieli mnie wytraszyc cena 9000pl-12000pln

a jak ich poinformowałem ze chyba będę chciał

to zaczeli wymyslac ze za dużo części trzeba i oni się w to nie bawia:P

Ale ze jestem trochę uparty to postanowiłem zapytać w BMW

i co się okazało koszt do f10-f11 w większości modeli jest 10 542 z vatem :) czas usługi dwa dni

Jeżeli posiadasz zwykly tempomat z auto hamulcem to taka jest cena

Poszperalem trochę na niemieckich aukcjiach koszt zestawu używanego aktywnego tempomatu można kupic od 1800pln do 3000pln

trzeba tylko znalesc kogos kto potrafi to zamontować i mysle ze koszt montażu nie powinien wyjść drożej jak 3000pln

Teraz jestem na etapie szukania takiej osoby co się podejmie :P

w innym wypadku będę musial zrobić to w salonie:(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodam takie info

Kontaktowalem się z chlopakami z Poznania w sprawie tempomatu bo chwalili się ze takie zeczy robia

ale najpierw chcieli mnie wytraszyc cena 9000pl-12000pln

a jak ich poinformowałem ze chyba będę chciał

to zaczeli wymyslac ze za dużo części trzeba i oni się w to nie bawia:P

Ale ze jestem trochę uparty to postanowiłem zapytać w BMW

i co się okazało koszt do f10-f11 w większości modeli jest 10 542 z vatem :) czas usługi dwa dni

Jeżeli posiadasz zwykly tempomat z auto hamulcem to taka jest cena

Poszperalem trochę na niemieckich aukcjiach koszt zestawu używanego aktywnego tempomatu można kupic od 1800pln do 3000pln

trzeba tylko znalesc kogos kto potrafi to zamontować i mysle ze koszt montażu nie powinien wyjść drożej jak 3000pln

Teraz jestem na etapie szukania takiej osoby co się podejmie :P

w innym wypadku będę musial zrobić to w salonie:(

Poszukaj tu na forum. Marcel.marv czy jakoś tak. E90 miał 325i pisał dużo o silnikach 325i

Opublikowano

Do przedlifta są zestawy nawet na Allegro za 1600zl czasami się trafiają: dsc, moduł, radar. Trzeba tylko wiązki sobie zrobić co jest chwilą roboty. Sprawa się komplikuje przy lci i xdrive gdzie nie jest tak łatwo o dsc ale w tym przypadku za 3000-3500 da radę wszystko załatwić.

Ta cena 10tys z Bmw trochę niska mi się wydaje. Samo dsc z radarem nowe to koszt 10k jak nie więcej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do przedlifta są zestawy nawet na Allegro za 1600zl czasami się trafiają: dsc, moduł, radar. Trzeba tylko wiązki sobie zrobić co jest chwilą roboty. Sprawa się komplikuje przy lci i xdrive gdzie nie jest tak łatwo o dsc ale w tym przypadku za 3000-3500 da radę wszystko załatwić.

Ta cena 10tys z Bmw trochę niska mi się wydaje. Samo dsc z radarem nowe to koszt 10k jak nie więcej

Sama kalibracja ACC (miałem w wycenie po kolizji) to 800zł