Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! Mam takie pytanko w bmw e-34 520 24V 91r mam dwa czójniki temp. wody który jest od czego i ile bolców ma każdy z nich? problem jest w tym że na zimnym pokazuje za połowę na liczniku a jak się zagrzeje stopniowo spada i zostaje na niebieskim polu na dole.Mechanicy twierdzą że coś było kombinowane bo we wtyczkach sa po dwie wsówki a czójniki mają jeden dwa bolce a drugi jeden, coś jest nie tak i nie wiedza co. Pomocy!!!
Opublikowano

ja tam nie wiem co to są CZÓJNIKI :duh: :mad2: :mad2: więc nie pomogę...

zapytaj panią od polskiego :mrgreen:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Widze, ze wielu z nas ma problemy z ortografia. Czujnik temperatury plynu chlodzacego do modulu silnika DME(X6238) ma przewody dochodzace do niego, o kolorze BR/RT brazowy/czerwony i BR brazowy

Drugi czujnik do wskaznika temp.(X6232) w liczniku ma przewody o kolorze BR/VI braz/fioletowy i BR braz

Opublikowano
I jeszcze raz o tym samym!Byłem w sklepie z częściami do bmw po czujnik, sprzedawca twierdzi że ten model ma dwa czujniki jeden na dwa bolce drugi na jeden i prawdopodobnie ten na jeden bolec daje sygnał na wskaźnik ale nie jest tego pewien.Czy może ktoś to sprawdzić w swojej bemce o takim samym silniku ile wkońcu mają te czujniki bolców i który jest od czego.PROSZĘ O POMOC!!!