Skocz do zawartości

e34 2.5 tds automat, nieregularne klekotanie (spod auta) ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sprawdź koło pasowe na wale korbowym (2 częściowe), napinacz pasa wieloklinowego (czy kołyska nie jest złamana, amortyzator sprawny), pompę wody i pompę Vaccum (podciśnieniową). Obstawiam tę ostatnią.

Przykład:

Pozdro.

Opublikowano

klekot był spod spodu auta między silnikiem a skrzynią, jakiś miesiąc temu padła mi skrzynia biegów,ślizgał sie wsteczny i pierwszy bieg na Drive.Musiałem ruszać z czwartego biegu i na trybie zimowym by auto w ogole sie odepchnelo z miejsca. przejechalem tak z uszkodzoną skrzynią 1500km wskakiwala w tryb awaryjny,biegi się slizgały,szarpały,przeskakiwały... dojechałem ją do konca , az padła na amen i smierdziało spalenizną spod auta.

Skrzynię biegów wyciagnałem i wyleciał z niej czarny jak smoła olej więc wiadomo czemu umarła. ktos bardzo dlugo nie zmienial oleju, ja jej dałem ognia i się posypała.Olej w automacie powinien byc rózowy ewentualnie bordowy,ale nie czarny jak przepał z silnika diesla po przebiegu 15 tys km.

myślę ze tak klekotała skrzynia która była w stanie agonii ewentualnie sprzęgło hydrokinetyczne. w poniedzialek, bede mial druga skrzynię,którą ledwo znalazłem.