Skocz do zawartości

Taśma kierownicy - dziwny bypass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż na 100% w mojej kierownicy przedliftowej zerwała się za poprzedniego taśma od klaksonu.

Inteligent zrobił jakiś pieprzniczek pod kierownicą jako klakson, czyli poucinał wtyczki, przez co żeby trąbić muszę szukać przycisku pod kierownicą.

Kupiłem więc w ciemno nową taśmę, lecz mam w niej jedną wtyczkę z brązowym i niebieskim kablem.

Zauważyłem też że wtyczka od obecnej taśmy również jest ucięta, przewód niebieski i brązowy z wiązki auta jest sklejony z czerwonym i białym przewodem podejrzewam że od airbagu w taśmie, a klakson jest podpięty pod przycisk pod kierownicą.

Teraz moje pytanie, ten bolec od czujnika klaksonu jest wycięty lub go nie miałem. Czy jest jakaś możliwość żebym odzyskał klakson w kierownicy, przy użyciu tej taśmy z jedną wtyczką?

Kierownica moja wygląda tak:

http://img35.staticclassifieds.com/images_tablicapl/291105729_1_644x461_kierownica-poduszka-tasma-bmw-e36-gliwice.jpg

Czy lepiej już kupić inną kierownicę poliftową i bawić się w przeróbki?

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mimo że dałem bolca na plus, bolec ładnie jeździł po miedzianym okrągu to i tak klaksonu dalej nie miałem, zdenerwowałem się, kupiłem poliftową kierownicę, i okazało się że ktoś kupił przedlifta i założył starą taśmę na luty, a wtyczki żeńskie elegancko zostały, więc wszystko przebiegło plug&play. Temat rozwiązany