Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Poszukuje jakiejś instrukcji naprawy gaźników solex.Kupiłem niedawno e 21 i mam zamontowany gaxnik solex bdp.Czy ktos mógby mi powiedziec coś więcej na temat tego gaxnika???

Mam jeszcze jedno pytanko.Jaki gaźik mógłbym ewentualnie zamontowac domoje go silnika, a jest to czterorzedowa 2,0L??

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli masz faktycznie M10b20 to oryginalnie był tam montowany solex DIDTA 32/32 z automatycznym ssaniem. W późniejszych wersiach M10 montowano solexa 2b4 a w 315 chyba 1b2.

Jeżeli myślisz o rasowaniu silnika to można zastosować gaźniki solexa z serii DDH, lub coś ze wspaniałych wyrobów włoskich takich jak DELORTO (tak sie chyba pisze jak nie to mnie poprawcie) lub webera. Jest 3 możliwość: strombergi ale ich koszt zakupu wkracza w obszar bardzo drogich gadgetów (ostatnio poszły za 1 tys euro).

Opublikowano

Nie cały niesiąc temu poszły Strombergi za 1000 euro na e bayu wraz z kolektorem. Na allegro jeszcze mi sie nie udało trafic na nie bo na 100% zapolowałbym.

Cena była włąśnie z rynku niemieckiego