Skocz do zawartości

E60 ręczna regulacja xenonów, świeci dziadowsko! pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów, mam problem z prawym niestkretnym reflektorem xenonowym. Otóż gdy przekręce kluczyk, BMW spojrzy sobie w dół, a potem w przód tak jak do jazdy, ale prawa lampa świeci odrobinę za wysoko, linia światła z prawego nie nakłada się na lewą tafle światła. Czasami obie tafle się nakładają i jest super, ale ostatnio to wszystko sie dziwnie rozchodzi, mam wrażenie że coś tam raz przeskoczy i świeci linia w linie, a drugi raz, straszna [BAD] i znaki mienią mi się kolorami tęczy :). Czy da rade to jakoś przestawić, naprawić? Koledzy magicy pomocy!

Pozdrawiam Ryan

Opublikowano
a myślisz że komputer wie nawet i takie sprawy reflektorowe? Mi się wydaje że problem może być czysto techniczny, jakiś trybik albo cięgiełko przeskakuje. Przerobił ktos taki problem?
Opublikowano
ok, tylko widzisz raz mam tak że się nakładają tafle, a raz że prawa wali wyżej. Diagnosta mi obniży prawą tafle, przeskoczy coś pewnie i bedzie prawa za nisko. Czy da rade jakos sprawdzyć czy silniczek, cięgiełka i inne pierdoły w srodku mają luz, albo czy coś je blokuje? Jak zdejmę dekiel jedynie widać ogromny znaczek pioruna od xenona :)
Opublikowano
Ja myślę że jest coś takiego jak adaptacja,m a na pewno da rade test zrobić w którym beda jechac góra dół i wtedy patrzec co sie dzieje