Skocz do zawartości

Kasowanie średniego spalania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Szukałem wcześniej na kilku forach rozwiązania mojego problemu lecz nigdzie go nie znalazłem, otóż. Posiadam e39 z 96r. mój licznik posiada dwa "dzyndzle" po lewej i prawej stronie (po lewej klasycznie, a po prawej między obrotomierzem, a wskaźnikiem temp.), nie posiadam seryjnego radia... I otóż nie wiem jak skasować średnie spalanie, próbowałem chyba z każdą kombinacją kluczyka i przycisku... Może ktoś mi pomóc i opisać krok po kroku co mam zrobić aby te spalanie wyzerować ? Dziękuję :)
Opublikowano
Ustaw przycisk BC na manetke od świateł na spalanie by się pojawiło na wyświetlaczu. Jak się pojawi to ten sam przycisk trzymaj aż się zresetuje. Przy zegarkach nic nie zrobisz
Opublikowano
  • Autor
Niestety w ten sposób nie działa ;/ jakies inne rozwiązanie ? bądź podpowiedź w czym leży problem ;/
Opublikowano

tym przyciskiem na manetce od kierunkowskazów możesz przechodzić w różne funkcje? Spalanie temp itd?

Jak działa to przy wyświetlaniu spalania musisz ciśnąć dłużej. Ja wcześniej napisałem ze to manetka od świateł. Moja pomyłka

Opublikowano
  • Autor
Tak mogę nią przełączać i wybierać różne opcje, no ale w ten sposób nie działa kasowanie. Na szczęście problem jest juz rozwiązany poprzez test nr.21 wykasowałem wszystkie dane komputerka :) Dzięki za starania :)
Opublikowano
A jak widzisz spalanie na desce i wciskasz długo przycisk na manetce to co dzieje
Opublikowano
  • Autor
Nic, ani nie przeskakuje na inną opcje ani sie nie kasuje ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To pewnie masz uwalona manetke/przycisk/kabel. :wink:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja mam taki problem, że po zamontowaniu niefabrycznego radia wielkości 2din opcje komputera pod zegarami przeskakują, ale resetowanie (ani ustawienie godzin) nie jest możliwe. Trzymam na odpalonym silniku, bez odpalonego, długo, krótko, nic nie działa, "wisi". Ma ktoś pomysł ? :)