Skocz do zawartości

E36 stuki w prawym przednim kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moją bemka 96r compact M43 silnik , od dłuższego czasu borykam się ze stukami w przednim prawym kole, dziś dopiero zauważyłem że stuki występują częściej gdy mam skręcone koła, ostatnio miałem przegląd wiec amortyzatory, łaczniki stabilizatora, końcówki drążków odpadają. Były dwa problemy z lewej strony delikatny luz na drążku kierowniczym a z nieszczęsnej prawej strony sworzeń ten przy piaście jest też luźny i już po prostu nie wiem czy to stuka czy jednak szukać dalej gdzieś przyczyny. Dodam że nieraz stuki są bardzo głośne.

Opublikowano

Masz luz na sworzniu zewnętrznym i dalej zwlekasz z wymianą? Wydaj te 50zł i się przekonaj.

Rozumiem że masz stuprocentową pewność, że nie masz luzu na łącznikach bo zazwyczaj to one stukają.

Opublikowano

nie wymieniaj tego sworznia. Czekaj dalej i może się samo naprawi. To pewnie krasnoludek jeździ w srodku felgi i czasem uderzy się o zacisk :)

wszystko masz sprawne, jeździj dalej. :mad2:

szukam