Skocz do zawartości

e46 320d problem z siła nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z dmuchawą. Dokładnie jak na załączonym filmiku.

Czy problem leży w elektrozaworze ?? - niby rozbierałęm i elektrozawór pracuje prawidłowo. (jeden wąż mam gorący a drugi letni).

Dodam tylko, tak jak by cos bylo zatkane?

Z gory dziekuje

Opublikowano
Dwie opcje bierz na poczatek: elektrozawor, jesli nie on to panel klimatronika. Zacznij od tej pierwszej, wykrec, rozbierz, wyczysc z syfu, kamienia itp, poskladaj, podlacz bezposrednio do mocnego zrodla 12V np prosto do akumulatora lub zasilacza ktory ma min 2A i bedziesz widzial czy dziala.
Opublikowano

dziekuje za odpowiedz.

Tak robiłem. Elektrozawór działa. Ale zauważyłem coś dziwnego, wodę płynu chłodzącego za tą uszczelką ?

Opublikowano

aha dodam tylko, że na odpiętym elektrozaworze od zasilania jest dalej to samo.

Regulacja siły wentylatora działa idealnie, patrzylem na wentylator od strony komory silnika i ladnie pracuje - przyspiesza, nawiew na zimnym wieje, ale na ciepłym go nie ma, albo jest bardzo slaby?

Opublikowano
na odpiętym elektrozaworze, przy ustawieniu suwaka na kratce na niebieski wieje dmuchawa tak jak być powinno, na ustawieniu suwaka na czerowne, nie wieje dmuchawa albo minimalnie,