Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przymieżam się do kupna opon zimowych. Waham się pomiedzy Nokian WR D3 195/55 R16 87T a Continental Winter Contact TS 850195/55 R16 87H. Orientujecie się czy duża różnica w jakości jest między nimi? . Planuje zakup na oponeo. Jeżdze przeważnie po mieście, żadko trasy. Nokiany z tego co widze 250zł tańsze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obydwie marki są z klasy Premium, Nokian ma lepsze parametry wg. oznaczeń na naklejce, opinie użytkowników są bdb na obydwa modele, Nokian jest tańsza. Osobiście brał bym Nokian
Opublikowano
Z tego co czytałem WR D3 bardziej na tereny zasniezone a Conti na bloto posniegowe i slizgawke. Czyli do miasta zdecydowanie TS850 odprawia z kwitkiem Nokiany.
Opublikowano

Nie bez powodu Conti Ts850 od dłuższego czasu zajmują pierwsze miejsca w testach opon zimowych.

Warto dodać że opony wyszły w 2012 roku i co roku wygrywają (zajmują 1sze miejsca ) różne testy itd..

Obecnie Nokiany WR-D4 ( najnowszy model ) z nową mieszanką itd + przygotowane niby na "nasz" klimat.. są blisko w testach ale min. tutaj zajęły drugie miejsce tuż za Conti TS850. http://www.autozeitung.de/sites/default/files/AZ-Winterreifen-Test-2015-Tabelle-Daten.pdf

Sam gdybym miał wybierać to pewnie postawił bym na Conti bo mam zaufanie do tej marki, jednak gdyby różnica w cenie była znaczna ( powiedzmy 50zł+ na oponie ) to zastanowił bym się nad Nokianami WR-D4 ( od D3 vs TS850 nie ma co pisać.. )

ew. nad GoodYear UG9 ( Posiadam min. UG8 i są super ).

Opublikowano
ja wlasnie zamowilem dzis wrd4 16 '' jakies 1250 wyszly zobaczymy co przyjdzie heh , dopoki nie ma sezonu na opony to ceny sa w miare OK , UG8 kolega mial na Lanci kappa i jezdzilo sie fajnie mialem przyjemniosc latac z nim po sniegu jak i po blocie posnioegowym i przyznam ze :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam conti ts850, sprawdzone u mnie i są rewelacyjne, chyba nie wszystkie testy są ustawione :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobry wybór :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.