Skocz do zawartości

[E39]TOURING Oswietlenie tablicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Miał może ktos z was przyjemnosc wymieniac tą ramkę od oswietlenia tablicy, jeżeli tak mógł by ktos mi jakos pomoc, opisac czy cos jak ją zdemontowac. Moja jest połamana a przy okazji bym chciał wstawić podswietlenie led 24diody. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz zdjąć osłonę klapy od wewnątrz, po otwarciu schowka na narzędzia, masz tam pełno śrubek (7-8), oraz 2 schowane pod plastikiem osłaniającym silnik wycieraczki (po otwarciu szyby zdejmij ten plastik dookoła "kółka" napędzającego wycieraczkę - jest na wcisk takie blaszki - i zobaczysz 2 śrubki). Dodatkowo całość osłony trzymają jeszcze zatrzaski, ale podwadzasz lekko i puści.

Następnie masz 4 śruby na klucz bodajże 10 i listwa odkręcona. Potem tylko rozpiąć kostki i po zabawie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To fakt, 2 śruby i mi się wyrwały z listwy, 2 jakoś odkręciłem.

Nie dawno przy wymianie żarówki ułamała się blaszka która ją trzyma, także ogólnie masakra.

Na wiosne wymiana na nową, bo przy tym to średnio 4 razy w roku trzeba coś robić. :roll:

Opublikowano

jak ci sie ułamała to masz tam mocno zaśniedziałe/zardzeniałe styki. tam w ogóle dostaje się woda, przez to rdzewieje dół kalpy.

Przerabiałem to ostanio, zrobiłęm rzęźbe z 2 urwanymi srubami i kupiłem nowa uszczelkę (24zł) ale po montazu listwa odstaje jak cholera. Chyba zrobiłęm bład że dałem klej z pistoletu na goraco we wneki listwy i może przez to teraz sie nie układa/ugina....

Teraz to zdemontuje i kleju butelynowego dam

• 1 rok później...