Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam :)

Czekam właśnie na odbiór F30 LCI. Zamawiałem chyba trochę za szybko i już po tym jak auto zostało zatwierdzone do produkcji zauważyłem brak opcji "6WA Deska rozdzielcza o rozszerzonym zakresie" :duh: :mad2:

Skonfigurowałem auto z silnikiem 30i, w pakiecie M Sport, RWD, sportowy automat, adaptacyjne zawieszenie, skóra itp., ale bez bajerów asystujących kierowcy (bo po co mi asystent pasa albo parkowania, skoro autem jeżdżę ja i mam sprawne oczy :lol:) i nawigacji (bo używałbym jej sporadycznie, góra parę razy do roku). Zależało mi na rozszerzonym zestawie zegarów, bo wygląda jednak lepiej, a tu taka kaszana.

Rozważam wymianę tej standardowej deski na rozszerzoną w serwisie u brokera, u którego zamawiałem auto jeszcze przed jego odbiorem. I tutaj pojawia się parę pytań...

1. Czy w ogóle warto przy braku navi i wszelkich systemów asystujących kierowcy wymieniać zegary tylko dla ich lepszego wyglądu i cyfrowego wskaźnika zużycia paliwa?

2. Czy taka wymiana zostawi jakiś ślad w pamięci komputera, który będzie potem widoczny podczas przeglądów w ASO?

3. Czy przez taką wymianę mogę stracić gwarancję na auto (o ile to w ogóle możliwe)?

4. Czy wymiana zegarów to opcja skomplikowana i będą musieli mi rozgrzebać pół auta i przeprogramować cały komputer na wskroś żeby to zrobic?

Będę wdzięczny za pomoc i podpowiedzi ;)

Instagram: @kolczasty
Opublikowano
Jeśli to jest ta opcja za ~600zł to mam w f32, w którym nie mam tak jak u ciebie asystentów i navi i fajnie to wygląda, miałem bezpośrednie porównanie u sąsiada z normalnymi zegarami. Pytanie tylko ile cię wyniesie taka zmiana? Ja bym chyba temat odpuścił na twoim miejscu chyba, że jest możliwa łatwa podmiana elementu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wstępnie się dowiedziałem, że żeby zachować gwarancję, doposażenia trzeba dokonać w ASO. Cena około 4500 zł :duh:
Instagram: @kolczasty