Skocz do zawartości

[e46] PA soft zmiana VIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W moim e46 320d padly zegary, w zwiazku czym musialem zastapic je innymi. Przebieg rzeczywisty mam 287 tys natomiast na nowych zegarach mam 167 tys. Pali sie trakcja i ABS na zolto, oraz kropka przy przebiegu. Kupilem pa softa i probowalem wyprostowac VIN w licznikach jednak nie moge tego zrobic, w funkcjach odometer takze nie moge pchnac przebiegu do przodu ze wzgledu na chip. O ile z przebiegiem jak sie nie da nic zrobic znam "speca" ktory mi go poprawi, wolalbym jednak zrobic to jakims programem i pozbyc sie wszelkich problemow z zegarami. Jak sie za to zabrac? Powoli zbliza sie zima nie chcialbym jezdzic bez trakcji. Pozdrawiam
Opublikowano
Z tego co wiem pa softem przebiegu w zegarach nie ruszysz.W innych modułach owszem.
Opublikowano
  • Autor
A co z innymi programami? INPA, DIS, WINkfp, NCS? Czy da sie wpisac vin z zegarow do LCM?
Opublikowano
Vin oraz przebieg w LCM bez problemu wpiszesz za pomocą Pa Soft.
Opublikowano
Vin oraz przebieg w LCM bez problemu wpiszesz za pomocą Pa Soft.

Potwierdzam 100% :D

Opublikowano
  • Autor
To chyba bede musial tak zrobic zeby pozbyc sie tych konotrolek. Tylko chcialem miec przebieg normalny (bardziej wiarygodny) bo auto z 2002r i 167 tys to jakis zart. Na starym bylo 280 tys, ale jak sie inaczej nie da to sie nie da. Zrobie tak a potem podjade do kogos zeby mi sie tam wlutowal i pchnal ten przebieg do przodu.
Opublikowano
To chyba bede musial tak zrobic zeby pozbyc sie tych konotrolek. Tylko chcialem miec przebieg normalny (bardziej wiarygodny) bo auto z 2002r i 167 tys to jakis zart. Na starym bylo 280 tys, ale jak sie inaczej nie da to sie nie da. Zrobie tak a potem podjade do kogos zeby mi sie tam wlutowal i pchnal ten przebieg do przodu.

Czy przebieg śmieszny, ja mam e46 z 98 roku i mam nalatane 170kkm . Przebieg w 100 oryginalny. Napisz skąd jesteś może ktoś ma kabel i pomoże.

• 6 miesięcy temu...