Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem z jakim się borykam wygląda następująco. Gdy odpale moje BMW po nocnym postoju silnika nierówno pracuje dławi się nie reaguje na pedał gazu po czym gaśnie(nie zawsze) lub wejdzie w końcu w odpowiedni tryb pracy. Dzieje się to zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku choć tu zdecydowanie rzadziej. ECU nie ma żadnych błędów. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w powyższym temacie?? Z góry dziękuję za wszelakie rady. Pozdrawiam
Opublikowano
Wygląda jak by paliwa nie dostawał. Jakim programem sprawdzałeś błędy że nic nie wykazało ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Może zrób mały eksperyment i przed rannym odpaleniem pod pompuj paliwo tz przekręć tak kluczykiem aby się załączyła pompa paliwowa ( bez uruchomienia rozrusznika) i jak usłyszysz że się zatrzymała to wyłącz i zacznij od nowa i tak ze 3-4 razy a następnie odpal. Jak dobrze odpali to wnioski wyciąg sam.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Niestety nic nie dało przekręcenie zapłonu i dopompowanie paliwa, tak więc wydaje mi się że pompa jest ok. Jakieś inne sugestie?? świece, cewki??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
jest to n42? po dzwieku słychac jakby nie chodził na wszystkie gary swiece cewki kable wymienione to niechce Cie martwic ale to jakby objawy valvtronica ;/