Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie czy ktoś ma doświadczenie z montażem relingów na X1.

Mam auto bez , kupiłem używane tyle że przykręcanie relingów jest od wewnątrz auta .

:shock: Pytanie czy trzeba demontować tapicerkę , jak to zrobić ?

Opublikowano

Wolę relingi bo bezpieczniejsze dla konstrukcji auta, nieponiszczę ranty dach i uszczelek od uchwutów a pożarnym relingi już mam .

No i uroku dodają . X1 zdecydowanie lepiej wygląda.

Opublikowano
Musisz wiec zdjąć podsufitkę. Otwory montażowe powinny być. Jest z tym parę ładnych godzin dłubania. Trzeba zdjąć listwy przy przedniej szybie,zdjąć uszczelki drzwi przednich i tylnych, wyjąć przednią lampkę oświetlenia z panelem, odkręcić wszystkie uchwyty przy dachu, zdjąć plastiki mocujące pasy bezpieczeństwa, zdjąć plastiki wokół tylnych bocznych okien
Opublikowano

Tego się bałem.

Dzięki za podpowiedź.

Będę próbował , dam znać jaki efekt.

Chociaż nie wiem czy nie wolałbym zapłacić komuś kto się na tym zna w okolicach Krakowa bo to jest nowe auto.

• 1 rok później...
Opublikowano
Ogarnąłeś temat relingów? Zastanawiam się też nad montażem i chciałem spytać czy duża jest walka z ich montażem? Otwory są przygotowane fabrycznie, czy trzeba ingerować (wiercić)?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie mam relingów dachowych a chcę kupić bagażnik na dach , ale dziwi mnie to , że w listwach dachowych nie mam żadnych otworów technologicznych do montażu bagażnika???