Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc pompa paliwa mi buczy.. No wali niemiłosiernie.. więc postanowiłem ją obadać..

Ciśnienie daje 3.5 czyli z tego co czytałem to prawidłowe a w warsztatach mi mówią, że powinna dawać 4.0..

Powinna dawać w końcu 3.5 czy 4.0?

Przypomnę, że mam BMW E46 320 Ci Coupe 2.0 Benzyna 150km i wszystko na vanosie.

Więc pojechałem do sklepu gdzie zawsze mi dobre części dają.. i pytam czy moge dostać wkład do pompy paliwa do mojego modelu..

A oni, że do każdej Beemki inne pompy dawali i jedne wkłady maja jakieś wpustki kanciaste a inne owalne i nie bedzie pasować..

Więc najlepiej żebym im pokazał jaką mam i mi dobiorą.

Więc chciałem sprawdzić jaką mam i wyjąłem tylna kanape z zatrzasków.. i nie moge jej wyjac bo mi tylnie podłokietniki przeszkadzaja..

odkreciłem te 2 śrubki co tam są ale za cholere nie chciały zejść więc się poddałem (jakieś pomysły jak je ściągnąć?)

Wracając do tematu głównego.

Się zdziwiłem.. pobuszowałem na Allegro.. poszukałem wkładów i są (z tego co ja wyczytałem na tych aukcjach) pasujące do wielu modeli i albo 320 Ci (bez napisu "vanos") albo 320 i vanos..

(podaje link do aukcji i cytaty z niej)

http://allegro.pl/pompa-paliwa-bmw-3-e46-316-318-320-323-325-nowa-i5639198177.html

BMW 3 (E46)

Silnik: 320 i, pojemność silnika: 1991, produkowany od: 1998.03 do 2000.09, moc: 150KM, moc: 110KW, znak silnika: M52 B(20 6 S3) Vanos

BMW 3 coupe (E46)

Silnik: 320 Ci, pojemność silnika: 1991, produkowany od: 1999.08 do 2000.09, moc: 150KM, moc: 110KW, znak silnika: M52 B(20 6 S4)

Nie jestem jakimś znawcą beemek ale pod maską na kielichu mam nalepkę z 320Ci

http://i.imgur.com/uVlcYD5.jpg

I teraz już zgłupiałem czy 320i i 320Ci to to samo?

Czy musze szukać dokładnie pompy 320Ci 150km vanos?

Może ktoś mi pomoże znaleźć jakiś wkład dobry :)

Opublikowano

Tylną kanapę wyjmiesz bez demontażu podłokietników (żeby to w ogóle zrobić konieczny jest demontaż boczków), musisz użyć trochę siły - kanapa się ugina.

320Ci / 320i - C jest przy coupe i cabrio, samo i to sedan / kombi.

A jaki masz silnik możesz sprawdzić po VINie

Opublikowano

Się zdziwiłem.. pobuszowałem na Allegro.. poszukałem wkładów i są (z tego co ja wyczytałem na tych aukcjach) pasujące do wielu modeli i albo 320 Ci (bez napisu "vanos") albo 320 i vanos..

Bo w opisie aukcji jest błąd. Mianowicie:

M52 B20 6S3 to jest M52 na pojedynczym Vanosie

M52 B20 6S4 to jest M52 na podwójnym Vanosie

silniki typu S3 nie były montowane w E46