Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam BMW E46 320 Ci Coupe i mam problem z drzwiami.

Muszę je wyszarpywać bo same nie odskakują..

W drzwiach pasażera mam normalnie, lekko pociagam klamke, szyba opada i drzwi odskakuja..

Natomiast od kierowcy klamke musze pociagnac do konca i wyszarpać drzwi..

I takie mam pytanie, co musze kupić/naprawić?

Co jest przyczyną?

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Jest regulacją pod zaślepka na klucz imbusowy koło zamka, na pewno pomorze. Pozdrawiam.
Tylko jak będziesz się bawić to daj okna na sam dół.

Pobawie sie rano z tym :)

Zaślepka masz na myśli, że trzeba ściągnąć boczek? czy gdzieś indziej ta zaślepka jest?

Pytałem znajomych i mi mówili, że "zamek" pewnie się wyrobił.. jest taka opcja?

Nie potrafili sprecyzować.. macie pomysł jak ten "zamek" się nazywa?

Opublikowano
Otwórz drzwi opuść szybę, na boku drzwi przy samym zamku jest czarna zaślepka, ściągnij ja i w środku głęboko jest śruba imbusowa, zluzuj ja i będzie dobrze:)
Opublikowano
Otwórz drzwi opuść szybę, na boku drzwi przy samym zamku jest czarna zaślepka, ściągnij ja i w środku głęboko jest śruba imbusowa, zluzuj ja i będzie dobrze:)

No powiem ze mi ciśnienie skoczyło, zluzowałem i nie moglem otworzyć drzwi.. otworzyłem ręką od wewnątrz i pomyślałem, że żarty sobie zrobiliście.. dokręciłem ją i miodzio drzwi chodzą :D Dzięki za pomoc :) No tylko, że musiałem dokręcić a nie zluzować :)