Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Nosze się z zamiarem kupna 325 ix z 88r. w stanie oryginalnym. Prosze o porady dotyczące kupna BMW z napędem 4x4. Zanaczam że to bedzie moje pierwsze BMW jestem laikiem(dziewicą) jezeli chodzi o tą markę

- czemu? - zakochałem się :oops: .....

Z góry dziękuje za podpowiedzi i komentarze.

Opublikowano

sory czy e30 z 1988 to youngtimer??

Edit by Admin:

Przeniosłem w odpowiednie miejsce.

----------------------------------------------------

Sprzedam: Liczniki Używane Do BMW 1502 - 1602 - 1802 - 2002 - 2002tii . Seria I i II .

3 rodzaje sportowych kierownic

-----------------------------------------------------

Opublikowano

No i masz babo placek nikt nic nie wie na temat mojego przyszłego BMW...

Jak mam Wam wjechać na ambicje??? Może pomyliłem forum? może na forum Fiata mi pomogą? :roll:

Opublikowano
Widziałem raz takie BMW w Koszalinie. Chłopak rozjechał moje 328i na mokrym asfalcie na 1/4 mili. Tyle moge powiedziec.
http://img223.imageshack.us/img223/6755/633csi21nn.jpg
Opublikowano
Widziałem raz takie BMW w Koszalinie. Chłopak rozjechał moje 328i na mokrym asfalcie na 1/4 mili. Tyle moge powiedziec.

Na suchym nie ma zadnych szans :mrgreen:

Opublikowano

Jeśli w stanie oryginalnym to nie ma co się zastanawiać. Ten silnik w tym aucie to potęga, moje obawy budzi tylko napęd, ale wyłacznie dlatego, że tych modeli jest bardzo mało i częsci mogą być droższe.

Jeśli auto jest naprawdę jest w stanie oryginalnym (zakładam że na tym się znasz) to przy prawidłowej eksploatacji przeżyje wszystkie auta z forum fiata, a jaka zabawa zimą.

Opublikowano

Na suchym nie ma zadnych szans :mrgreen:

No tak ale mamy jeszcze zimę ;)

W sumie byłem w ciężkim szoku...

http://img223.imageshack.us/img223/6755/633csi21nn.jpg
Opublikowano
Nie nastawiam się na wyścigi na 1/4, mam rodzinę i benzynę we krwi dlatego chce połączyć 2 w 1. Zastanawiam się jak sprawdzić napęd 4x4 samodzielnie w komisie. Prosze o pomoc w tym temacie.
Opublikowano

sprawdz czy mosty są suche... z częściami wcale nie jest taki problem.

tylni most pasuje od zwykłej 2.5 E30, z p[rzednim troche ciezej ale bez niego tez da sie jeździć! (aż do znalezienia zmiennika :))

Rusz do przodu i do tylu tak mocniej i sluchaj czy nic nie stuka. skręc kierownica na maksa, sprawdzisz wtedy czy pompa wspomagania daje sobie jeszcze rade. sprawdź komore silnika, czy nie ma wycieków, czy jest sucho.

Sprawdź czy na zimnym silniku jak dodasz wiecej gazu nie bedize z tyłu szedł biało-siwy dym. Sprawdź czy szyby są oryginalne. Czy nigdzie szczeliny (miedzy drzwiami, programi, maską a błotnikami) sie nie rozjeżdzają.

Na wolnych obrotach sluchaj czy nic nie faluje czy chodzi równo.

To chyba tyle.

Mój kolega z klubu posiada to cacko w wersji Kombi. Auto w zimie sprawuje sie CUDOWNIE! (Kumpel nawet nie zmienial opon na zimowe bo nie ma sensu :) )

Apropo łączenia 2w1 to polecam BMW E36 Kombi z silnikiem 2.8 :-) Bezpieczeństwo i Radość z Jazdy!

Pozdrawiam.

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
Dziękuje za rady pewnie się przydadzą. Już pod koniec lipca będe miał okazję autko obejrzeć - nie moge się doczekać - licze na to że nikt do tej pory nie szarpnie się na moją piękną panią ix-i :cool2: