Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć... Mam pytanko - nie znalazłem zadowalającego postu na ten temat..

Jakie felgi maxymalnie mogę zaożyć do e-36 sedan ze sportowymi sprężynami AP 40mm/60mm? Oczywiście takie, żeby nie obcierały o nadkola przy max obciążeniu... W tej chwili mam seryjne zawieszenie (może tył lekko obniżony)

Mam taraz felgi 16" (nie wiem jakie parametry) nie od e-36... Jadąc nawet w dwie osoby przy uskoku obciera o nadkole. Felga jest równo z obrysem nadkola.

http://www.luxer.pl/aktualnosci/ogloszenia/sprzedam/bmw/grafa/1.jpg

http://www.luxer.pl/aktualnosci/ogloszenia/sprzedam/bmw/grafa/9.jpg

W garażu leżą twarde sprężyny AP 40/60 i chcę sprzedać te felgi. a kupić do tego modelu i troszku obniżyć :twisted:

Proszę o parametry felg jakie mogę założyć (głównie parametry jeśli chodzi o wystawanie felg). i wytłumaczenie jaki parametr od czego :oops: :lol:

Planuje kupić coś takiego ... http://www.allegro.pl/item107188052_felgi_al_17_bmw_e36_e46.html

Niech MOC będzie z wami brrrrummm....

Człowiek jest jak BMW przy wyprzedzaniu.... szybko odchodzi :D
Opublikowano
nie chciałbym was poganiać :P ale czas mnie troszku goni i muszę załatwić tą sprawę z felgami.. :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :wink:
Opublikowano

Wysil sie troche i poszukaj :search: taki temat pojawia sie przynajmniej raz w tygodniu :lol:

p.s. masz za male ET (duze odsadzenie od piasty) i dlatego obciera

PZDR :cool2:

Opublikowano

Na alusach mam coś takiego...

BMW IS/20 :mad2:

7J x 16 H 2

(a tak przy okazji, to ile można za nie wziąć? Mam 5 sztuk)

Opublikowano
Fele sa od 5-tki... Te 17-tki co chcesz kupic beda ok nawet przy glebie :mrgreen: Ciezko stwierdzic ile mozna wziasc, juz po sezonie - nie jest latwo teraz fele sprzedac :roll:
Opublikowano

No to nic dziwnego ze obcierają jaka masz et 20

ja mam Et 35 i opony 225/55/16 i to max co weszło, pare milientów i tez by obcieralo

A te z allegro będą idealne, wiec kupuj.

Opublikowano

Właśnie dzwoniłem do gościa z Allegro i nie ma już tych felg ale polecił mi inne:

http://www.allegro.pl/item106989283_felgi_al_17_bmw_e36_e46.html

i te też mi się podobają , chyba nawet lepiej... :P

Mam tylko pytanko: 8J 17" - jakie opony optymalnie? Czy też można obniżyć? No i jak się wam ogólnie podobają - wiem że to rzecz gustu, ale może się orientujecie jak wyglądają na aucie?

Opublikowano
Właśnie dzwoniłem do gościa z Allegro i nie ma już tych felg ale polecił mi inne:

http://www.allegro.pl/item106989283_felgi_al_17_bmw_e36_e46.html

i te też mi się podobają , chyba nawet lepiej... :P

Mam tylko pytanko: 8J 17" - jakie opony optymalnie? Czy też można obniżyć? No i jak się wam ogólnie podobają - wiem że to rzecz gustu, ale może się orientujecie jak wyglądają na aucie?

Te FELE tez beda ok (parametry odpowiednie), ja mam u Siebie w coupetce 8x17 ET35 i jest prawie na styk, opony proponuje 225/45/17 ewentualnie 215/45/17.

PZDR

Opublikowano
Ja u siebie w 325 coupe mam zalozone felgi 17" i opony 225/45 i tez nie mam problemu z obcieraniem. Wiec jak zmienisz na te z allegro to powinno byc wszystko OK. Tylko nie przesadz z szerokoscia opon.
Opublikowano
Pytałem też tego gościa o wytrzymałość tych felg. Mówił, że ta firma robi specjalnie do salonów bmw... :roll: że nie są to zwykłe podróby, jakich wszędzie pełno... co o tym sądzicie :wink: ?
Opublikowano
Najchętniej to bym założył 205 bo mieszkam na mazurach gdzie są straszne koleiny, ale chyba na 8J to przesada, co nie? :roll:
Opublikowano
Ja chcialem do siebie zalozyc 215/45 ale ciezko znalezc 17" o takim rozmiarze (przynajmniej ja nie znalazlem) i jak znajdziesz to proponuje takie zalozyc. Ale jak zalozysz 225/45 to tez sie nic nie stanie. Mam kolege ktory ma takie same na swojej 325 ale coupe i wygladaja przyzwoicie, mysle ze do sedana nawet bardziej beda pasowac.
Opublikowano

Jak chcesz 205 to nie felgi 17" tylko 16". A dwa ciezko znalezc 17" o takim rozmiarze. Zrobilem szybki przeglad na allegro i znalazlem ladne opony:http://www.allegro.pl/item106607421_good_year_f1_215_45_17.html#photo

Ja mam takie same tylko 225/45/17 calkiem niezle sie na nich jezdzi. Polecam

Opublikowano
Jaki masz motor w BM-ci przy 225? Nie wiem czy przy 150 kucach nie przesada 225...
Opublikowano

Ja mam 2,5l i 192 KM. Nie jestem zwolennikiem szerokich opon ale lubie miec w tym samym rozmiarze wszystkie a gdy kupowalem to nie moglem znalezc 215 a czas mnie naglil. Jestem przyzwyczajony do jezdzenia na szerokich oponach mam jeszcze 735 i tam mam jeszcze szersze. Kwestia przyzwyczjenia ale wolalbym w swojej 325 miec 215.

Dlatego doradzam Ci 215 jezeli chcesz jezdzic na felgach 17".

Opublikowano
Dzięki, wyglądają na zdrowe... Wystawiłem właśnie swoje i jak tylko je spieniężę, to kupuję 17" 8J i oponki 215 - zakręty (których na mazurach nie brakuje) są moje :twisted: Trochę gorzej podczas wjazdu w kałużę przy 100km/h lub w deszcz, ale cóż... :twisted2:
Opublikowano
Nie ma sprawy. Dodam ze te oponki (good year F1) bardzo dobrze sie spisuja na deszczu dzieki tak wyprofilowanemu bieznikowi. Naprawde mysle ze bedziesz zadowolony podobnie jak ja.
Opublikowano

Ja polecam bardziej 225/45 , zawsze to troszke wyzszy profil na nasze "drogi" od 215/45, ale w przypadku jaki opisuje X_Plode jeszcze auto pojdzie w dol to 215/45 przy 17 to chyba max.

PZDR :cool2:

Opublikowano
Ma ktoś fotę jak wygąda auto przy obniżeniu 60/40 z 17" ale nie koniecznie.... Muszę zobaczyć przed założeniem... :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeszcze tylko szybkie pytanko: Jakie najmniejsze ET do felg 17" 8J opnki 215 lub 225/45 + twarde obniżenie 60/40 + np. 4 osoby + fałd na jezdni + 160km/h ? :wink: :wink: :mrgreen:
Opublikowano
wystawiles te felgi na allegro?? jak tak to podaj link :) ja mam te same felgi ale z et 46 a na tyl by mi z et 20 spasowaly idealnie :) +dystans 30mm. teraz mam te moje ale na tyle mogly by jeszcze wystawac bardziej :( tylko ze polerka by mnie czekala znowu :) no ale felgi po wypolerowaniu sa perfekcyjne!
Opublikowano

no i znalazlem je na allegro :) ale za taka cene to chyba nawet moje lustra by nie poszly ;) jak chcesz to ja sie zamienie na moje:) a nie chcialbys sie zamienic 2 za 2? :) dziwie sie ze ci obciera. ja mam et 46 ale mam dystans 30mm co daje et 16 i nie obciera ale jakbym mial et 20 to by dopiero byl efekt ;) pobaw sie z polerowaniem a mowie ci ze na zywo zadna zwykla malowana felga nie da ci takiego efektu i nie bedzie tak przyciagac oka innych ;)

aha a auto masz na 100% obnizone bo inaczej z przodu moglbys wlozyc reke miedzy opone a nadkole :mrgreen:

Opublikowano
Na zamianę raczej nie pójdę, bo już sobie upatrzyłem fele :mrgreen: Jeśli tobie nie obcierają, to może ja mam trochę obniżony tył... Tak czy inaczej jak będzie 40/60mm to na pewno nie wejdą... :mrgreen: A cena jest sukcesywnie zmniejszana z aukcji na aukcję :)
Opublikowano

no to chyba ze mi ta jedna piata felge sprzedzasz? :)

co do obnizenia 40/60 to auto bedzie wygladalo jak citroen, tylne kolo bedzie schowane w nadkolu a przod nie, a ladniej wyglada jak to przod jest nizej od tylu i uzyskasz efekt klina, czyli typowy german :) bmw to nie cytryna;P :)

Opublikowano

tzn.. 60/40 (pomyliłem się) :duh: :mrgreen:

czyli przód 60

tył 40

A jeśli chodzi o tę 5 felgę, to czemu nie... :mrgreen: