Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zapytać jaka roznica występuje w sprzeglę do wersji 136km a 150km ?

Posiadam e46 z 99 r i zalozone nowe sprzeglo, ale najprawdopodobniej z wersji 150km?

Czy objawem, moze byc slizgajace sprzeglo na 4 i 5 biegu? Jesli tak z czego to wynika?

Oraz mam pytanie, jesli nie ma roznic, to czy mozna w jakis sposob zle zalozyc kompletne sprzeglo? Doczytalem tylko, ze mona nie zdjac blokady?

Z gory dziekuje

Opublikowano

Raczej niemożliwe aby miał kolega sprzęgło od polifta, ponieważ nie dość że różnią się średnicami 228 i 240mm to ilość frezów na wałku zdawczym jest różna.

Problem może być po stronie nie prawidłowego montażu docisku.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano

dziękuje bardzo za odpowiedz.

Proszę mi powiedzieć tylko czy nieprawidłowy montaż to jest brak ściagnięcia zabezpieczenia (tak doczytalem). To bylo nowe sprzeglo z dociskiem i dwumasa?

Opublikowano

Jeżeli sprzęgło zostało zamontowane z blokadą "zabezpieczeniem" po czym wszystko zostało złożone to takie sprzęgło nie będzie działać, ponieważ będzie w trybie "rozsprzęglonym".

Jeżeli uślizg pojawia się na 4,5 biegu to można przypuszczać, że przyczyną najprawdopodobniej jest nieprawidłowy montaż docisku SAC, czyli blokada została ściągnięta nim docisk został dokręcony do koła dwumasowego, w wyniku czego zmieniła się charakterystyka "siła" docisku.

Oczywiście jeżeli moje przypuszczenia są słuszne.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200