Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem z wycieraczkami mam taki ze raz chodzą a raz nie, czasem uruchamiając tryb "automatyczny" "zawieszają" sie i nie działają kompletnie, trzeba zgasić silnik, wyciągnąć kluczyk, włożyć i odpalić by znow zadziałały i to tez w przypadku Auto nie zawsze zaskoczą...

Czasem gdy chodzą w trybie manualnym (raz do góry) gdy zatrzymuje sie na skrzyżowaniu to wycieraczki tez przestają pracować lub zwalniają i znow sie "zawieszają", czasem gdy chce rozpocząć ich prace poprzez natrysk płynu do szyb rowniez sie "zawieszają" czy ktos spotkał sie z tym problemem?

Aaa, od momentu problemow z nimi nie wracają nigdy na swoją pozycje w której były kiedys, czasem odbijają sie od swojej pozycji domyślnej i sa jakies 2-5 cm ponad nia.

Opublikowano

Chciałem tylko napisać ze faktycznie problemem był przekaźnik - moze bedzie to dla kogos pomocne.

Raz jeszcze dziekuje halfi!

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam,

mam podobny problem.

Wycieraczki działają tylko szybko (jeden raz do góry), albo jeszcze szybciej ( dwa razy do góry).

Tryb automatyczny ( z użyciem sensora) działa nierugularnie i za wolno.

Przy zmianie pomiędzy auto a raz do góry, wycieraczki przestają działać.

Jedyna, najbezpieczniejsza opcja to manualne uruchamianie ruchem w dół.

Czy ktoś miał podobną historie? czy wymiana modułu coś zmieni? czy nalezy resetować czujnik?

przeszukałem forum i widzialem, że kilka osób miało te same przypadłości (nikt wszystkie z nich :) ).

z góry dzięki