Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Cały czas świeci mi prawe długie światło i mam brak światła stop na szybie mimo, że żarówka jest dobra.

Ustaliłem już, że winny za to jest moduł świateł więc postanowiłem go wymontowac i wysłać do naprawy. Po wtmontowaniu lcma okazało się, że mam LCM II, a data produkcji mojego auta to grudzien 96. Wydaje mi się, że powinien być LCM I i być może moduł jest sprawny lecz źle przeprogramowany ? Czy BMW z końca produkcji 96 roku mógł być wyposażony już w LCM II ? Można to jakoś sprawdzić ? Nie chcę wysłać sprawnego lcma, zapłacić 200 zł za "naprawę" i dalej jeździć z odłączonym długim :mad2:

Opublikowano
A nie masz możliwości od kogoś pożyczyć na podmiankę do sprawdzenia :?: Z drugiej strony naprawa modułu wraz potrzebnymi do tego elementami nie powinna kosztować więcej niż 50-70zł, więc te 200zł to gruba przesada :lol: ewentualnie zakup na alledrogo są tanie jak barszcz. Moduł LCM II jak najbardziej występował w autach z tego rocznika
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Można jeszcze inpą sprawdzić kodowanie i datę produkcji tego lcma. Nawet jak był przekładany od nowszego i zakodowany do twojego to data powinna zostać od nowszego. Szybki test.
Opublikowano
Cenne informacje. Dzięki Panowie. Zanim wysłałem lcma do naprawy za 200 zł, popytalem w pobliskich warsztatach czy naprawią mi ten moduł. W serwisie Boscha elektronik powiedział, że może się tego podjąć ale z rozmowy wywnioskowalem, że nie miał z tym do czynienia. Naprawa jednak nie jest zbyt skomplikowana, a na internecie są instrukcje więc doświadczony elektronik pewnie sobie z tym poradzi. Zobaczymy jutro :) w razie niepowodzenia nie będę miał drugiego lcma na zamianę więc sprawdzimy go w inpie.