Skocz do zawartości

E92 LCI światla przód LED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy posiada ktoś z Was informację jaka była doplata w salonie ( w momencie kupna noweg auta) za światła przednie wykonane w technologi LED ( białe ringi)?

pzdr

Opublikowano
  • Autor
wiem, że dużo ale potrzebuje to jeszcze udowodnić ubezpieczycielowi, który wycenił to na 240 PLN ( wartość na dziś)....
Opublikowano
To bezgotówkowa naprawa w ASO i po kłopocie, odbije im się czkawką to 240zł :)
Opublikowano
  • Autor

auto zostało skradzione niestety...

kupiłem z ciekawości raport eurotaxu i tam rowniez jest jakas smieszna kwota za tzw swiatla diodowe..wg nich nowe kosztowaly 1408 PLN....jakis zart...

Opublikowano
  • Autor
Hm faktycznie dziwne zeby byly tylko taka niska dopłata za ledy?
Opublikowano

Mogę się mylić ale na 99.9% nie było żadnej dopłaty bo ledowe ringi, tak jak i światła ksenonowe były w standardzie.

Mowa tylko o samych ringach bo ledowych świateł mijania/drogowych nie było w cale.

Sent from my D5803 using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
Wiem ze na 100% w latach 2010 od czerwca do 2011 roku nie było to standardem . Moje poprzednie e92 miało żółte ringi ...i chyba na przełomie 2011/2 ledy zostały wprowadzone jako standard
Opublikowano
Znam jedno E92 LCI z początku 2012r i ma żółte ringi
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
  • Autor
Hmmm ktos ma jakis pomysł jak to moglibyc nazwane ?
Opublikowano

Kolego to jest to ci Ci napisałem. Gdzieś na 3-6 stronie jest temat o niebieskich ringach w E92 LCI i opcja tam oznaczona jest jako S5AK, zresztą wpisz sobie to w google.

Przeczytaj też cały cennik i nie znajdziesz nic innego co by wskazywało na ledowe ringi.

edit:

o, masz tutaj:

viewtopic.php?f=70&t=179519

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

Rzeczywiście te ledowe ringi były opcjonalne, być może tylko na początku i/lub nie na wszystkie rynki bo w cenniku dla UK z 2012 są już w standardzie.

Z drugiej strony, według katalogu części cena lampy z ledowymi ringami i bez jest taka sama. Jeśli ceny na bmwstore lub bmwfans są prawdziwe.

Opublikowano
Ja co prawda mam E93 z marca 2010 i mam białe ringi - zdecydowanie polecam bo auto lepiej wyglada :cool2:
DRIVEN TO PERFECTION