Skocz do zawartości

[e39] 530da zgaslo przy kickdownie blad 2550

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jechałem dzisiaj trasą i podczas kickdowna samochód zgasł i wyrzuciło błąd układu wtryskowego (einspritzanlage). Samochód juz nie odpalił, m wrażenie ze jakoś dziwnie "kręci ". Piątkę odstawiłem do majstra ale mialem ze sobą kompa i inpe i zczytalem bład 2550. Usunąłem i dalej wyrzuca. Byl jeszcze 7717 od walka ale przestało go wyrzucać a czujnik ten niedawno wymienialem na uzywke ale nie bylo z nia żadnego problemu, błędów juz nie wyrzucalo. Pytanie moje jest takie gdzie dalej szukać przyczyn? Czy w inpie Sprawdzać dalej jakieś ciśnienia? Miał ktos podobnie?
Opublikowano

Hej, ja również prowadzę walkę ze swoim. Objawy mam takie same. Będę zamieniał się za wymianę zaworu na listwie CR i zdam relację czy to jakkolwiek pomaga. Nie ukrywam, że podchodzę do tego jak do jeża, żeby nie wygenerować sobie większych kosztów wymieniając wszystko po kolei.

Tutaj mój temat:

viewtopic.php?f=72&t=277740

Opublikowano
Tylko, ze twoj jechał dalej a mój dalej pojechał na lawecie :( dzisiaj moze majster wyda jakąś opinie a jutro będę dostarczal części i czekał na efekt. Mam taki plus ze blisko mnie sa dwa szroty do e39 :/
Opublikowano
Słuchajcie, chce wymienić ten czujnik i zauważyłem, że taki sam montowany jest w innych różnych samochodach, np renault, myślicie że będzie pasował ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witajcie, niestety zatarła się pompa CR i zerwała mi dolny rozrząd .... Macie jakieś doświadczenia z wymianą rozrządu ? Czy trzeba wyjmować silnik żeby go wymienić ? Zastanawiam się nad drugim "słupkiem" ale nie wiem czy to ma sens :/