Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum więc z góry przepraszam jeśli post jest napisany nie tak jak powinien, mój problem polega na tym, że w moim E36 318 IS mam brak nawiewu, mam model z klimatronikiem, sprawdzałem już tzw. jeża-przekładany z działającej bmw, nic nie pomogło, niby słychać dmuchawę ale z żadnego tunelu nie leci żadne powietrze już wiele mechesów go sprawdzało i nie wiedzą co może być przyczyną, pomocy!!!!!!

Opublikowano
Sprawdź filtr kabinowy , przy zapchanym masz zero nawiewu . Podpinałeś dmuchawę na krótko czy tylko na słuch sprawdzałeś?
Opublikowano
Na krótka jeszcze nie podłączałem, ale jak wyciągnę jeża i ustawie na maksa nawiew to z jego miejsca ostra wieje jednak jak go włożę to znowu lipa, tak samo jest jak włączę nawiew na odmrażanie szyb to dmuchawę słychać a jak przełączę na nogi czy inne to cisza.
Opublikowano
Kiedy wymieniałeś filtr kabinowy ? Wygląda na to ,że nie przepuszcza powietrza. Jeżeli dmuchawa nie pracuje przy ustawieniu na nogi to masz kilka możliwości , poleciał panel sterowania nawiewem , ewentualnie nie łączy wtyczka panelu ( lub któryś z kabelków).
Opublikowano
Wielkie dzięki pomogła wymiana filtra kabinowego i do tego przeczyszczenie kanałów, teraz nawiew ogólnie działa ale jeszcze chyba nie tak jak powinien.
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam, podepne sie do tematu. Mam e36 touring 97 z klimatronikiem. Problem polega na tym, że nie działa mi nawiew. Dodam, że dmuchawa została wymieniona na nową, ponadto panel świeci, działa, nie zawiesza się, nie wyłącza się a więc jest ok, tymbardziej, że podłączałem stary panel i jest to samo. Jedno jest pewne: brak masy. Co zrobić z tym fantem? wie ktoś?