Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich stałem się posiadaczem bmw e39 także miło mi zawitać w dziale serii 5 :)

Do rzeczy chcę wymienić u siebie elektrozawór od turbosprężarki i troszkę nie wiem jak się za to zabrać, z tego co patrzyłem to chyba najlepiej będzie ściągnąć te plastikowe obudowy idące do filtra powietrza a następnie to gumową rurę łączącą rurę od intercoolera do turbo ( można tak ? ) czy może znacie lepszy sposób :) ?

Opublikowano
Zdejmij obudowe filtra a potem przewód od turbo, jesli masz zdolnosci manualne to powinno ci sie udać bez problemu, ja sam chce swoj wyczyścić i dzisiaj przeglądałem jak się do tego zabrać i wydaje mi sie ze nie będzie z tym wiekszego problemu ta metodą :) p.s czemu chcesz założyć nowy?
Opublikowano

Ok dzięki za pomoc w poniedziałek mam zamiar się za to zabrać :)

Zaworek po prostu wygląda staro do tego pewnie filterek jest brudny a ja kilka dni przed sprzedażą e46 kupiłem nowy to sobie zostawiłem i myślę że lepiej założyć niż miał by się marnować :)