Skocz do zawartości

Brak mocy....przebicia na cewkach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z mocą mojego auta. Mam e 34 z 1992r. 2.5 24V 192KM. Od jakiegoś czasu auto straciło swoją moc i zryw.....jeździ gorzej niż 2.0 ...Sprawdzałem już prawie wszystko....komputer nic nie wykazuje. Ciśnienie w cylindrach super!!!. Zauważyłem tylko pewną rzecz. Jak zdjęta jest przykrywa cewek i odpalę samochód w nocy, to wszystkie cewki się świecą na obwodzie....jakby miały przebicie. Odczyściłem masy oraz doprowadziłem dla sprawdzenia dodatkową i nie pomogło. Może ktoś będzie miał jakiś pomysł na ten przypadek??. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam/Adrian

P.S. Zapomiałem jeszcze o jednym....na wyświetlaczu zawsze pojawia się komunikat "słaba bateria"....myślę, że to zaczęło się w tym samym czasie.

Elektryk sprawdzał masy silnika i prądu i były OK....

Opublikowano

Witam

Co do swiecenia cewek w nocy to kolega opisywal niedawno ten problem TUTAJ. Sprawdzilem u siebie w nocy i tez delikatnie swieca wiec chyba jest to normalny objaw.

Jesli chodzi o spadek mocy to moze byc setki przyczyn. Byc moze cos z ukladem paliwowym. Szukaj na forum bo tak na odleglosc to mozna tylko snuc domysly...

Pozdrawiam

Pozdrawiam