Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam w mojej e-32 radio business z cd ale mam ochote je sprzedac bo ciagle przyprawia mnie o ataki :cry2: . niby blaupunkt, ale jak jest "made in portugal" to sie mozna pociać. w kazdym razie, chcialbym tu zamontowac jakiegos zaufanego kaseciaka business "made in germany" i podpiac do niego oryginalna zmieniarke. tylko ze z tego co tu czytam o nowszych modelach to nie kazdy producent bavarii pasuje do kazdej zmieniarki mimo tego ze wtyczki są takie same. przeczytalem cos o jakichs interfejsach ale to podobno strasznie drogie jest. ja w mojej poprzedniej mialem radio professional i zmieniarke i ona mialy jakis interfejs (BMW CD Wechsler Interface, taka kostka) tylko, ze nie weim jak to funkcjonowalo bo zmeinarka sama w sobie byla zepsuta. w kazdym razie radio bylo becker a zmieniarka pioneer. ale teraz to ja juz nie wiem jaki producent z czym wspolpracuje i co bedzie kiedy kupie np. radio business pioneer z roku '93 a zmieniarke cd changer A (chyba alpina) z '95? czy moze mi ktos w tym pomoc? nie chcialbym sie rozczarowac bo wydaniu 500 zł... z gory dzieki i pozdraiwam

Discreet charm in automobile Elite - 7 series

http://img388.imageshack.us/img388/1317/img0099a2ol.jpg

Opublikowano
Cześć. Miałem już kilka blaupunktów i niestety uważam, że sa to radia dobre, ale tylko do samochodów służbowych, czyli takich o które mało kto dba. Do 7-ki proponuje Ci zestaw Alpine i każda będzie o wiele lepiej grała niż wypasiony blaupunkt.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano
jestem podobnego zdania - oryginalne blaupunkty graja przecietnie - kup jakis wyzszy model np kenwooda czy czegos innego i zagra lepiej ( tylko zeby podswietlenie bylo bursztynowe :cool2: ) + zmieniarke , a nawet orginalne glosniki zagraja przyzwoicie
Opublikowano
wiem, ze moze to trohce dziwne, ale bardzo mi zalezy na oryginalnym sprzecie bmw i z jakosci dzwieku bylem bardzo zadowolony do tej pory. jedynie awaryjnosc mojego osatniego blaupunkta mnie rozczarowala. inny sprzet wsadze chyba tylko w ostatecznosci...narazie poczekam az ktos bedzie moze mial jakies pojecie co z czym gra bo moim zdaniem bmw za bardzo pokomlikowalo swoje sprzety fabryczne. w mercedesie nie ma zadnych problemow, kupuje rocznik i model jaki chce i wszystko ze wszystkim dziala, a to jakies komplikacje na kazdym kroku :(

Discreet charm in automobile Elite - 7 series

http://img388.imageshack.us/img388/1317/img0099a2ol.jpg

Opublikowano
Alpine było równiez wstawiane jako oryginał do BMW. Ja w swoim byłym bmw e24 miałem zestaw Alpine, więc to nie tylko blaupunkt wstawia swoje graty do bmw.

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano

to ja proponuję bmw bavaria c business rds + zmieniarka (robiony z tego co pamietam przez pioneer dla bmw). Dobrze gra - dobrze wygląda - nie kusi - pasuje do e32 i e34 . Ja mam takie dwa zestawy w rodzinie w dwóch e32 :8)

http://www.allegro.pl/item106746638_bmw_bavaria_c_business_rds.html

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano
tak - radyjko - zmieniarka i kabel i gra. Odtwarza płyty nagrywane w kompie. no i - zmieniarka jest na 6 płyt. :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)